Avdelningschef Sjukvårdsskolan K 3

Om tjänsten

Sjukvårdsskolans huvudsakliga uppgifter är att vara funktionsföreträdare för Försvarsmedicin på regementet samt utbildning av kvalificerade sjukvårdsenheter och Sjukvårdare Avancerad till de egna krigsförbanden. Sjukvårdsskolan K 3 har nationellt utbildnings- och utvecklingsansvar för lätta traumagrupper, lätta kirurgigrupper och Sjukvårdare Avancerad. Avdelningen stöttar även regementets krigsförband med förbandsträning och utveckling av sjukvårdstjänsten samt ledning av denna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som avdelningschef är du ytterst ansvarig för avdelningens verksamhet och att denna bedrivs enligt gällande regelverk och styrningar. Mycket av den dagliga verksamheten planeras tillsammans med övrig personal på Sjukvårdsskolan. Del av tjänsten består av samverkan med högre ledningsnivåer i Försvarsmakten samt kontakt med civil sjukvård. 

Ditt huvudsakliga ansvarsområde vid träning av enheter och förband, är cheferna och deras ledning av funktionen Försvarsmedicin. 

Krav

 • Svensk medborgare
 • Yrkesofficer (OF-2/OR-8)
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Bakgrund inom Försvarsmedicin
 • Militärt förarbevis
 • Utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper

Då befattningen kräver att du skall trivas med stora kontaktytor är det viktigt att du är relationsskapande, strukturerad, ambitiös samt övertygande. Det är viktigt att du kan verka självständigt och i grupp. Befattningen kommer i varierande utsträckning kräva att du kan genomföra resor samt tjänstgöra under fältmässiga förhållanden. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning. 

Befattningen är placerad under Garnisonsenheten, Livregementets Husarer K 3. Placeringsort Karlsborg. 

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stf chef Garnisonsenheten Kn Magdalena Skiöld tfn 0505-451000 eller Planeringsofficer G1 Kn Camilla Eklind tfn 0505-451000. 

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Josefina Åsemyr, 0505-451000

SEKO, Mikael Eriksson, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000 

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 december 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan