Koordinator till F 21 stridsflygdivision

Om tjänsten

Är du intresserad av att vara en del av ett starkt arbetslag med många olika uppgifter men med samma övergripande målsättningar? Vill du vara en del i utvecklingen av Försvarsmaktens stridsflygsystem genom att planera, koordinera och följa upp den dagliga flygverksamheten på divisionsnivå? Då finns det just ett sådant arbetstillfälle för dig. Jobbet består bland annat av att schemalägga personal, flygplan och verksamhet samt att följa upp detta minutoperativt vid förändringar.

Arbetsuppgifter
Som koordinator, programledare som tjänsten heter, har du en central roll på en stridsflygdivision. Dina kärnuppgifter är att tillsammans med flygtjänstledaren fastställa dagliga flygprogram och sedan koordinera inför och följa upp pågående flygningar med hänsyn till färdplanering, flygplanstatus, väder, övrig aktivitet i luften m.m. I detta ingår även koordination av divisionens verksamhet på marken. Du är en viktig kontaktyta mot angränsande enheter och ett stöd till divisionsledningen och flygtjänstledaren som leder flygtjänsten. Ett visst ansvar för materiel tillkommer, framförallt för materiel som direkt har med tjänsten att göra men även materiel som är viktig för divisionen som t.ex. publikationer, fordon m.m. Verksamheten på en stridsflygdivision är ofta varierad och i högt tempo vilket kräver att du klarar av att hantera sena ändringar.

Deltagande vid övningar och resor i tjänsten förekommer. En stor del av arbetsuppgifterna är unika för tjänsten vilket innebär att internutbildning kommer att ske för att säkerställa att du får tillräckligt goda kunskaper i tjänsten.

Kvalifikationer
Lägst gymnasieutbildning med godkänt betyg
Tidigare erfarenhet av transportplanering, transportledning, trafikkoordinering eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
Goda kunskaper i svenska och engelska
Minst 5 års arbetslivserfarenhet
B-körkort

Meriterande kvalifikationer
Genomförd värnplikt eller motsvarande
Tidigare erfarenhet av flygverksamhet, framförallt gällande färdplanering
Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
Erfarenhet av PRIO/SAP
Goda kunskaper i Office-paketet
Förståelse för Försvarsmaktens verksamhet
Intresse för flygverksamhet

Personliga egenskaper
Du är noggrann, prestigelös och serviceminded. Vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är tydlig, kommunikativ och har inga problem med att göra dig förstådd för okända människor. Du är flexibel med god simultanförmåga och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning, framförallt avseende förmåga att prioritera mellan ett tillfälligt stort antal uppgifter, utan att stress får en negativ påverkan. Du är mån om och tar ansvar för din arbetsplats. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Civil befattning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både in- och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå

Förfrågningar om befattningen kan göras till Mj. Daniel Jannerstad och vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Sofia Boudrie, båda nås genom växeln 0920 - 23 40 00.

Fackliga representanter
OFR/O, OFR/S, SACO och SEKO. Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 december 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan