Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker Chef Stabsavdelningen (OF2)

Om tjänsten

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och avlar samt dresserar tjänstehundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en chef för Stabsavdelningen med placering vid FHTE och dess stabsavdelning i Märsta. Befattningen är en OF2, dvs kapten, men du som söker kan också vara en taktisk officer med löjtnantsgrad.

Som chef för stabsavdelning på FHTE leder och fördelar du uppgifter vid enhetens stabsavdelning och ansvarar för dess stabstjänst. Det innebär handläggning och utveckling av centrala hundtjänstärenden och möten, alternativt ärenden med koppling till enhetens utbildning- eller avelsavdelning. Till din hjälp har du erfarna utvecklare, handläggare, en kommendant samt en administratör. Vi tror att du har en mycket god förmåga att samarbeta och samverka med FM förband, skolor och staber, andra statliga myndigheter och civila företag. I befattningen ansvarar du för avdelningens materiel, utrustning och tilldelad budget. Resor, nationellt liksom internationellt förekommer. Du ingår i FHTE ledningsgrupp.

Kvalifikationer:
- Svensk officersexamen (OF)
- Stabsutbildning
- Erfarenhet av att leda personal
- B-körkort
Meriterande:
- Kunskap och erfarenhet av arbete i system PRIO samt VIDAR
- Kunskap och förståelse för hundtjänst inom Försvarsmakten
- Internationell erfarenhet av hundtjänstverksamhet
 
Vi förutsätter att du är en kommunikativ och serviceinriktad person som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare har du en god förmåga att hantera flera uppgifter parallellt samt ett utpräglat ordningssinne. Som chef tillämpar du ett utvecklande ledarskap och har förmågan att skapa en god arbetsmiljö tillsammans med dina medarbetare. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.         

Mer information om tjänsten kan lämnas av tillförordnad Chef FHTE, Fv Peter Öhrling på tfn 08-584 540 00 vxl. Facklig företrädare är OFR/O- Stefan Morin, SACO- Johan Gillemyr, SEKO-Thomas Klasson, OFR/S-Madeleine Daleo. Samtliga nås via vxl.nr 08-584 540 00. Tillträde snarast efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 december 2018
  • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan