Stf Gruppchef OR6/7 Radio- och radiolänkpluton

Om tjänsten

Stf Gruppchef OR6/7 Radio- och radiolänkpluton
Vill du utveckla dina kunskaper i att kunna hantera teknisk materiel, tunga fordon leda upprättanden av för flygvapnet kritisk materiel och att bistå gruppchefen i planering och insats?

Sökande enhet
13.Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161.Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Stf Gruppchef på Radio- och radiolänkpluton bistår du gruppchefen i ledningen av en grupp, såväl i det dagliga arbetet som vid övning och insats. Plutonens huvuduppgift är att upprätta transportabla flygradiosystem samt radiolänk.

Grupperna arbetar autonomt över stora ytor, vilket ställer krav på såväl initiativkraft och ansvarskänsla. Befattningen kan vara en instegsbefattning mot gruppchef eller annan befattning inom plutonen eller bataljonen i ett senare skede.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas till den sökande.

Det dagliga arbetet sker på Uppsala Garnison. Övningar och insatser sker över hela Sverige. Vi genomför regelbunden fysisk träning, gemensamt såsom enskilt.

Formella krav

 • Specialistofficersutbildning
 • B-körkort
 • Uppfylla FM FysS baskrav 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i grupp och i en utbildarroll
 • Tidigare tjänstgöring vid ledningsförband
 • Skjutledarutbildning
 • Högre körkortsbehörigheter eller förarbevis motsvarande C-E 

Personliga egenskaper
Vi söker en person som kan stärka vårt team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du är trygg i ditt hantverk både i fält och i kontorsmiljö och lär dig gärna mer om de tekniska systemens förutsättningar. Vidare delar du gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut.

Slutligen har du god samarbetsförmåga och även till självständigt arbete, du har en hög säkerhetsmedvetenhet och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Plutonchef Andreas Johansson, tfn 0733-62 88 64.  

Övrigt
Arbetsort Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde efter överenskommelse.
Befattningsnivå OR6/7.
Tjänstgöringsform tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är Försvarsmaktsanställd.
Tjänstgöringsgrad heltid.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
OFR/S Inge Bäcklin, tfn 070-641 40 83
SECO Mari Ann Larsson, tfn 018-19 61 77  
SACO Karin Gällmo, tfn 070-816 92 98

Välkommen med din ansökan senast 190412.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 mars 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan