Gruppchef OF1 Radio- och radiolänkpluton

Om tjänsten

Gruppchef OF1 Radio- och radiolänkpluton

Sökande enhet
13.Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161.Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som gruppchef på Radio- och radiolänkpluton leder du en av plutonens grupper, såväl i föreberedelser, utbildning som vid övning och insats. Plutonens huvuduppgift är att upprätta transportabla flygradiosystem samt radiolänk.

Grupperna arbetar autonomt och skall kunna verka över hela Sveriges yta, vilket ställer krav på såväl initiativkraft och ansvarskänsla som på din förmåga att fatta beslut.

Befattningen är ett insteg mot högre befattningar inom kompaniet och bataljonen, i första hand plutonchef på någon av kompaniets plutoner. Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas till den sökande.

Det dagliga arbetet sker på Uppsala Garnison. Övningar och insatser sker över hela Sverige. Vi genomför regelbunden fysisk träning, gemensamt såsom enskilt.

Formella krav

 • Officersutbildning (OF1, dvs OP eller YOP)
 • B-körkort
 • Uppfylla FM FysS baskrav

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda personal och verksamhet
 • Tidigare tjänstgöring vid ledningsförband
 • Skjutledarutbildning/SUSA
 • Högre körkortsbehörigheter eller förarbevis motsvarande C-E 

Personliga egenskaper
Du bör vara strukturerad och stresstålig samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp och ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du skall tycka om att leda andra där du initialt förmodligen inte sitter på nyckelkompetensen avseende den utrustning vi arbetar med. Du skall tycka om att bygga lag och att arbeta sida vid sida med officerare samt soldater då grupperna består av båda personalkategorierna.

Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess och säkerhetsmedvetande då vi jobbar med system och på platser som är i säkerhetsklass.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Plutonchef Andreas Johansson tfn 0733-62 88 64 andreas.x.johansson@mil.se.

Övrigt
Arbetsort Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde efter överenskommelse. 
Befattning Gruppchef OF1.
Tjänstgöringsform tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är Försvarsmaktsanställd.
Tjänstgöringsgrad heltid.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarsson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustafson tfn 19 60 35
SACO Mari Ann Larsson tfn 018-19 61 77  
SEKO Borka Medjed Hedlund tfn 018-19 68 16

Välkommen med din ansökan senast 190130.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 december 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan