Stridsfordonsmekaniker inriktning stridsfordon 122

Om tjänsten

Försvarsmakten söker stridsfordonsmekaniker med inriktning Stridsfordon 122

Har du några års erfarenhet som stridsfordonsmekaniker eller mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Ditt arbete som Stridsfordonsmekaniker
Som stridsfordonsmekaniker arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll på Stridsvagn 122, både Chassi och Torn, och dess ingående system t.ex. vapen men även övrigt förekommande arbeten på i försvarsmakten förekommande fordon, materiel och materielsystem.

Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag.

Du kommer att tillhöra Markverkstad Skövde som är en enhet inom FM Markverkstad med cirka 180 medarbetare.

Kvalifikationer

 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik, inriktning tunga fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att Du inte är allergisk mot härdplaster.
 • Du har tidigare erfarenhet av arbete som stridsfordonsmekaniker eller mekaniker inom liknande område.
 • Truckkort
 • Datorvana med kunskaper i Word och Excel
 • B-körkort, gärna högre.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som stridsfordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Meriterande

Det är önskvärt om du har Försvarsmaktens mekanikerutbildning med inriktning mot stridsfordon-, eller fordonssystem alternativt systemteknikerutbildning.

 

Övrigt
Skiftgång tillämpas

Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring på annan ort, såväl inrikes som utrikes

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta närmaste chef Tomas Forsbom; 0708-616485.

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Jörgen Jansson

OFR-O: Anders Norén

Sista ansökningsdag är 2019-01-31.

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 december 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan