Funktionsföreträdare Luft, OF 3

Om tjänsten

Funktionsföreträdare Luft, OF 3, vid Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

FMUndSäkC söker nu en funktionsföreträdare Luft. Befattningen är placerad vid Funktionsenhetens Funktionsavdelning metod.

Sökande enhet:

Funktionsenheten ansvarar under C FMUndSäkC för utveckling och samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst från och med operativ nivå till och med taktisk (förbands) nivå. Funktionsenheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänsten från och med operativ nivå till och med taktisk nivå. Funktionsenheten stödjer utbildningsenheten och Tolkskolan med underlag avseende utveckling av utbildningsverksamheten. Funktionsenheten ansvarar under C MUST för uppföljning av underrättelsetjänsten vid HKV insatsstab via taktiska staber till krigsförband. Funktionsenheten ansvarar under C MUST för arbete med publikationer inom verksamhetsområdet. Funktionsenheten är organiserad i Funktionsavdelning och Funktionsavdelning förband. Funktionsenheten bedriver både egna övningar och stödjer FM totala övningsprogram. Arbetet vid enheten genomförs såväl enskilt som i sammansatta arbets- och projektgrupper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvara för utveckling och uppföljning av samordningsöverenskommelse med Luftstridsskolan. Samordna förmågeutvecklingen av underrättelsetjänsten inom luftarenan från förbandsnivå till operativ nivå enligt MUST och PROD LEDUND direktiv. Samverkan sker främst med LSS men även direkt mot krigsförband och staber inom Flygvapnet.

- Sammanhållande för utveckling samt samordning av underrättelse- och säkerhetstjänstförmågan inom luftstridskrafterna.

- Leda eller ingå i arbets-/projektgrupper

- Handlägga remisser inom sakområdet

- Stödja och delta i övningsverksamhet

- Stödja utbildningsverksamhet

- Stödja i revidering och kvalitetssäkring av FMUndSäkC kurs- och utbildningsplaner

- Stödja evalueringsverksamhet

- Stödja erfarenhetshanteringsprocessen

 
Kvalifikationer:

- Examen från stabsutbildning (FHS/SU)

- Underrättelseutbildning motsvarande minst Grunder Und.

- Praktisk erfarenhet av underrättelsetjänst inom luftarenan

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska.

- Du är en god administratör

- God fysisk form och uppnår de fysiska kraven för utlandstjänstgöring.


Meriterande:

- Erfarenhet av arbete inom underrättelse- och säkerhetsfunktion på förbandsnivå (exempelvis MSE på flygförband, på Flygflottilj eller S2 på Strilbat

- Erfarenhet av stabsarbete på taktisk nivå HKV INS FTS A2 eller annan sektion vid HKV

- Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring i underrättelsebefattning inom luftarenan

- Erfarenhet av utbildningsverksamhet (kurschef/lärare)


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga men som även trivs att arbeta självständigt. Du har personlig integritet och har god förmåga att förhålla dig etiskt och moraliskt till varierande situationer. Flexibilitet och stresstålighet är andra egenskaper som värderas högt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning.
Arbetsort: Uppsala.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Befattningsnivå: OF 3

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och stor vikt kommer att läggas vid säkerhetsprövningen. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Anders Händelsten, C Funktionsavd metod, tfn 018-19 61 75
Jonas Hassel, C Funktionsenheten, tfn 018-19 65 49
Jeanette Borén, HR-chef, tfn 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tfn 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 67 76
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter


Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 februari 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan