Supply Technician till HAW i Pápa Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för beställning, mottagning, förrådshållning, inventering, leveransbevakning och utlämning av materiel, främst flygplansreservdelar. Tunga lyft förekommer.
 • Ansvarig för avvikelserapportering.
 • Medverka i att upprätthålla kontakter med kunder.

Kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av arbete som förrådsman eller arbete som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.  
 • Truckförarutbildning.
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
 • God datavana.

Meriter

 • Utbildning i hantering av farligt gods.
 • Kännedom om IATA, ADR, AFMAN och HAZMAT.
 • Erfarenhet av SAP materielmodul (PRIO).

Personliga egenskaper

Som Supply Technician kommer du att arbeta i både europeiska och USA baserade datasystem. Det kräver noggrannhet och precision.

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten i HAW på Pápa AB i Ungern innebär ställer stora krav på god samarbetsförmåga och flexibilitet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetstidsförläggning dagtid måndag till fredag, dock kan tjänstgöring på kvällar och helger förekomma. Arbetet kräver också beredskap/jour och nåbarhet på telefon ca varannan vecka.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans.  
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2020 och inriktas mot att omfatta 4 år.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.  

Upplysningar om tjänsten

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

 

C NSE Pápa,

Thomas Kling, +36 30 393 5386

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

 

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

 

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

 

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704-61 44 00

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-03. 

Personligt brev och CV ska bifogas i ansökan.

I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

 

Heavy Airlift Wing (HAW) är en multionationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer.  Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 25 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 65 personer varav ca 15 skolbarn.  

 

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 december 2018
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan