Luftstridsskolan söker Dig som redan är anställd i FM och som vill bli FLYGSTRIDSLEDARE vid 161.Strilbataljonen.

Om tjänsten

Vill du ha överblick och kontroll på omvärldsläget i luften och leda våra JAS 39 Gripen under deras uppdrag? Är du intresserad av arbete i den dagliga incidentberedskapen?  Vill du vara med och medverka till att värna om Sveriges integritet och utveckla Sveriges luftförsvar? I så fall har vi en plats för dig!

Din roll är att leda stridsflyg och andra militära luftfartyg under nationella och internationella övningar. Din NATO-metodik gör att du leder såväl svenska som utländska flygplan. Du ansvarar för flygsäkerheten i luften och via radio och datalänkar ger du piloterna order om hur de ska agera för att nå sitt mål. Som flygstridsledare blir du en del av en liten arbetsgrupp med lång historia och stor arbetsstolthet. Flygstridsledare är ett mycket utmanande arbete och inget pass är det andra likt.

Försvarsmaktens flygstridskrafter leds från fyra stridsledningscentraler i Sverige, placerade i Hästveda, Luleå, Bålsta samt Såtenäs. Alla centraler ingår i LSS Strilbataljon.

 

Arbetsuppgifter:

Din uppgift som flygstridsledare är att leda stridsflygplan under nationella och internationella övningar samt skarpa insatser. Du är en viktig kugge i det taktiska upplägget och ansvarar även för flygsäkerheten mellan militär och civil flygtrafik. Du arbetar i nära samarbete med flygdivisionernas piloter för att både planera, genomföra och utvärdera uppdrag.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, spatialt tänkande och koordinationsförmåga.

 

Kvalifikationer:

Inneha examen från officersprogram alternativt specialistofficersutbildningen samt tillsvidareanställd i FM

alternativt pågående tidsbegränsad anställning som GSS i FM

Godkänt resultat enligt FM särskilda tester för flygstridsledare (genomförs i samband med rekryteringsprocess)

Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll

Fullgott färgseende.

 

Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet av FM ledningssystem

God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet

Kunskap inom telekrig, radio eller radarsystem.

 

Personliga egenskaper:

Stresstålig

God samarbetsförmåga/prestigelös

Flexibel

God simultankapacitet

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

 

Tillträde:

Utbildningen startar v.11 2019 och pågår ca 10 månader. Utbildningen genomförs som Yrkes- och Befattningskurs (YBK) vid LSS Strilskolan i Uppsala samt vid förband.

 

Arbetstid/Varaktighet:

Heltid

 

Lön:

Individuell lönesättning tillämpas.

 

Förfrågningar om tjänsten kan göras till chef 1611.Strilkomp Bålsta, Martin Bergström via martin.bergstrom@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O Ärna, Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustavsson tfn 070-243 60 88
SEKO Mari-Ann Larsson tfn 070-827 68 53
SACO Borka Medjed Hedlund tfn 070-336 37 20

Övrigt

Antagningsprocessen innehåller särskilda tester samt intervjuer som genomförs under v.905 – 907 samt v.909 på HRC Stockholm.

Om du går vidare i testerna kommer du även att besöka Försvarsmedicin i Linköping för medicinska tester preliminärt v.907.

Observera extremt korta ledtider gällande tester så vid kallelse till prövning vid HRC from v.905 är möjligheten till ombokning av testtider är ytterst begränsad!

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-25.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 januari 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan – LSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan