HR Chef till Västra Militärregionen

Om tjänsten


Västra Militärregionen (MR V) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande och hemvärn.

Chefen för Västra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

Vi söker nu en HR Chef till MRV Staben. Vill du vara med och utveckla den nya Militär Regionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

Du kommer vara chef för J1 avdelningen som handlägger personalfrågor inom Västra Militärregionen. Som HR Chef vid ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till Förbandschefen. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån organisationens behov.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR Chefen är ansvarig förändringsledare inom HR området. Fokus är på strategiska frågor men även operativ verksamhet ingår i den dagliga tjänsten. HR chefen har förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Vidare ansvarar HR chefen för månatlig lokal personalförsörjningsnämnd, årlig lönerevision och förhandling med fyra arbetstagarorganisationer. Tjänsten innebär också att vara Förbandschefens stöd i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandling.
HR-chef är tillika avdelningschef med personalansvar.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR området eller motsvarande utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Du har god strategisk förmåga samt kunskap om operativ verksamhet. Erfarenhetsmässigt har du gedigen bakgrund inom HR.

B-körkort.

 

Meriterande

Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet, företrädesvis i Försvarsmakten

Tidigare arbete som HR Chef på regemente el flottilj

Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning

Erfarenhet av fackliga förhandlingar

Erfarenhet av att hålla muntliga presentationer
Erfarenhet från ledande befattning med personalansvar.
Goda kunskaper i MS Officepaketet och Outlook, samt system PRIO.

 

Personliga egenskaper
Du ska ha en mycket god ledarskapsförmåga och vara trygg i Ditt ledarskap, Du ska också ha en god analytisk förmåga. Arbetet kräver att Du är kommunikativ, utåtriktad samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Lyhördhet är viktigt då Du i arbetet kommer att möta och leda medarbetare med olika erfarenheter och perspektiv.

Ansvarsfullhet, noggrannhet och lojalitet är också viktiga egenskaper liksom förmågan att ta egna initiativ. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga, vara en relationsbyggare, vara förtroendeingivande och samtidigt ha en hög integritet samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Som chef måste Du vara ett föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

 

Övrig information
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Befattningen är en civil befattning.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev.

Befattningen medför krigsplacering och därmed bl.a. fysiska prestationskrav.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av övlt Agne Gustavsson, 0500-465000

Placeringsort: Skövde.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

Urval och eventuell kallelse till intervju sker under kvartal 1 2019.

 

Fackliga representanter:

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, David Lindblom

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2019-01-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan