Sektionschef Markverkstad Skövde stridsfordon

Om tjänsten

Har du teknisk eller verkstadsteknisk utbildning? Är du en ledare med kunskaper om produktion och produktionsuppföljning? Då kan du vara den Sektionschef som vi söker till stridsfordonssektionen i Skövde.

Markverkstäderna är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, teknisk systemstöd, tillverkning, demontering, modifieringar/skrotning och reparationer.

ARBETSUPPGIFTER

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där ledarskap och inbjudan till delaktighet värderas högt. Du kommer till en grupp på ca 20 engagerade och kunniga medarbetare som renoverar och modifierar försvarets stridsvagnar. Till din hjälp har du en lagsamordnare.

Som en av totalt nio sektionschefer är du direkt underställd chefen för Markverkstad Skövde och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du leder och fördelar arbetet samt har ansvar att följa upp produktionen. Som chef har du ett resultat-, produktions-, personal- och arbetsmiljöansvar. Det innebär att motivera medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt se till att miljöbelastning minimeras. Du har även ansvar för att driva förbättrings- och förändringsarbete inom din sektion. Du den sammanhållande kommunikationslänken för dina medarbetare.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med lägst avslutad gymnasieutbildning gärna med teknisk/verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi har som målsättning att få en bättre balans mellan könen i verksamheten och ser därför gärna att du är kvinna.

 • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning med resultat-, produktions-, personal-, och arbetsmiljöansvar.
 • Goda kunskaper i arbetsledning, produktionsplanering och produktionsuppföljning.
 • Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska
 • B- körkort är ett krav.

MERITERANDE

Har du erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll är detta meriterande. Ledarskaps-och arbetsmiljöutbildning för arbetsledare är också en fördel i jobbet som Sektionschef.

PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Du är bekväm i din chefsroll och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kvalitetsmedveten och van att arbeta med målstyrning. Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål. Du är tydlig, ärlig och transparent i din kommunikation där du för en dialog om uppgiften med dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

INTRESSERAD?

Vid frågor är du välkommen att kontakta Leif Rehnberg, Chef MarkV Skövde FMTS på telefon 072-384 48 54

Fackliga representanter, 035-266 20 00
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

ÖVRIGT

Vi vill ha din ansökan senast 2019-01-20

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 december 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan