Personalbefäl OR8 till Regional Stab Mitt J1/Personalavdelningen

Om tjänsten

Bakgrund/information om RS M:

Regional stab Mitt är en av fyra regionala staber som inrättades 2013-01-01.        

RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.
Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

Befattningsbeskrivning

J1, Personalavdelningen, där personalbefälet ingår består av tre (3) medarbetare. Avdelningen arbetar både övergripande, operativt samt konsultativt med HR-,rekryterings-, utbildnings- samt friskvårdsfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar.

Som personalbefäl ger du ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Dina arbetsuppgifter är huvudsakligen operativa inom personalförsörjning, organisation och utbildning. Du kommer även att ansvara för en eller ett par HR-procedurer och driva mer långsiktiga HR-frågor. Arbetsuppgifterna kommer vara varierande och innebära att du utöver daglig planering och uppföljning av personaltjänsten även deltar i övningar och vid behov insatser med förbandet.
Arbetet sker till stora delar med stöd av FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF2/3, OR7/8
 • B-körkort

Önskvärda meriter

 • Tidigare utbildning inom och erfarenhet av personaltjänst
 • Arbetsgivarutbildning
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är driven, flexibel och verkar för utveckling och förbättring. Du har en hög integritet, är förtroendegivande och serviceinriktad. Du är tydlig,
ansvarsfull och noggrann. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Då merparten av vår enhet består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsort

Kungsängen

Upplysning om tjänsten

Kontakta C J1 RSM
Christian Andersson
nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

2019-03-31

Tillträde

Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.

Övrigt

Lön: Individuell lönesättning

Urval och eventuell kallelse till intervju sker under kvartal 1 2019.               

Fackliga representanter

OF Livgardet Fj Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Madeleine Daleo

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 februari 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan