Personalbefäl till Regional Stab Mitt

Om tjänsten

Regional Stab Mitt (RS M) är en av fyra regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering. Staben är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

Vill du vara med att bygga upp ett nytt OrgE, med stor utvecklingspotential samt personlig utveckling? Då ska du söka tjänsten som personalbefäl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som personalbefäl tillhör du personalavdelningen (J1) på RS M. Personalavdelningen består av HR-chef, HR-generalist, personalbefäl, kommunikatör, två frivillhandläggare och en arbetsmiljöhandläggare. Avdelningen arbetar strategiskt, operativt samt konsultativt med HR/personaltjänst, arbetsmiljö, rehabilitering, attraktion/rekrytering, utbildnings- samt friskvårdsfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar.

Som personalbefäl kommer dina huvuduppgifter främst riktas mot de 11 hemvärnsbataljonernas personalansvariga (S1) som tillhör Militär Region Mitt. Du förväntas ge ett konsultativt stöd samt funktionsleda dessa utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara operativa. Du kommer även att ansvara för:

 • Rättstjänsten vid MRM
 • Delta i Grundoperationsplan (GROP) samt omfallsplanering
 • Funktionsleda vid insats och övning
 • Reservofficershandläggning
 • Krigsplaceringsarbete

Arbetsuppgifterna kommer vara varierande och innebära att du utöver daglig planering och uppföljning av personaltjänsten även deltar i övningar och vid behov insatser med förbandet.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare utbildning inom och erfarenhet av personaltjänst
 • Arbetsgivarutbildning
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är driven, flexibel och verkar för utveckling och förbättring. Du har en hög integritet, är förtroendegivande och serviceinriktad. Du är tydlig, ansvarsfull och noggrann. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Kungsängen

Befattningsnivå: OF1/2, OR 7/8

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Upplysning om tjänsten kan lämnas av

HR-chef RS M, Bodil Hall, nås via växeln på 08-584 540 00

Fackliga representanter

OFR/O Livgardet Stefan Morin

SEKO Lise-Lott Larsson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Kenneth Hartikainen

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

2019-09-30 Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.         


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 augusti 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan