Dokumenthanteringsenheten söker Arkivarie i Eksjö

Om tjänsten

Dokumenthanteringsenheten är en del av FM HRC. Uppgiften är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering, att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 25 platser och består av ca 125 anställda.
Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ordna och förteckna arkiv
Hantera utlämning av allmän handling
Genomföra bevarande- och gallringsutredningar
Registrering och distribuering av handlingar i dokument- och ärendehanteringssystem
Digitalisering av handlingar
Utbilda och informera om dokumenthantering

Du kommer att arbeta med olika uppgifter inom dokumenthantering som innefattar såväl arkivtjänst som registratur.
Du förväntas delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom DokhE samt övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

 • Minst 3-års högskolestudier varav minst 60 hp i arkivvetenskap, eller motsvarande.
 • Mycket god datavana
 • Mycket god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt
 • B-körkort

Meriterande är

 • God kännedom om offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av ordnande och förtecknande
 • Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
 • Erfarenhet av arbete i dokument- och ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av hantering av elektroniska handlingar.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel, självgående och strukturerad i ditt arbete. Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Du har förmågan att arbetat självständigt likväl som i grupp med andra människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en anställning tills vidare med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kommer att förekomma.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Anette Göstasson, 070-9459124, 0451-382710, anette.gostasson@mil.se

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR-S: Pia Almström
OFR-O: Arne Nilsson

Samtliga nås via försvarsmaktens växel, 08-514 390 00 

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2019
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan