Enhetschef till Swedec

Om tjänsten

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec, söker enhetschef till utbildningsenheten

Swedec ingår i Försvarsmakten och är ett nationellt kompetenscentrum för ammunitions- och minröjningsverksamhet på land. Swedec har till uppgift att; utbilda personal, utveckla materiel, metoder och tekniker samt lämna stöd till Försvarsmakten och andra myndigheter avseende ammunitions- och minröjning.

Befattningen som enhetschef för utbildningsenheten innebär att du leder utbildningsverksamheten samt att du är en del av Swedec chefsgrupp. Som enhetschef har du ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö inom egen enhet. Utbildningarna som bedrivs vid Swedec ska tillgodose det behov som föreligger avseende ammunitions- och minröjningsutbildningar inom hela totalförsvaret. Som utbildningschef har du även en nyckelroll i det förändringsarbete som pågår mot morgondagens Swedec.

Grundläggande krav

 • Officersexamen och utnämnd OF 3/4

 • Svenskt medborgarskap

 • God kunskap och erfarenhet av FM produktions- och verksamhetsledning

Meriterande kvalifikationer

 • Internationell tjänstgöring

 • Erfarenhet av ammunitions- och minröjning

 • Erfarenhet från arbete i HKV

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Befattningsnivå:   Militär befattning (OF3-4)

Tillträde:              Enligt överenskommelse

Lön:                    Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsort:            Eksjö

 

Upplysningar om befattningarna

För frågor angående befattningen hänvisas till stabschef övlt Fredrik Johnsson, 070-246 29 38. För frågor angående anställningsförhållanden hänvisas till HR-chef Frida Berglund, 076-649 21 53. Ansökan inklusive personligt brev skall vara Swedec tillhanda senast 2019-01-31. Ansök på www.forsvarsmakten.se (under rubriken Jobba här/Lediga jobb). Anställningsintervjuer kommer att genomföras i januari.

Fackliga företrädare

OFRO Clas-Inge Karlsson, SACO Marie-Louise Johansson, OFR/S Carola Blomdahl samt SEKO Helena Skoglund nås via växeln 0381-180 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum SWEDEC (Swedish EOD and Demining Centre) är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter till lands inom ammunitions- och minröjning både inom militär och humanitär verksamhet, med fokus på utbildning, utveckling och operativt stöd. SWEDEC bidrar till ökad säkerhet och effektivitet genom att med hög kvalitet leverera korrekt information och utbildning. SWEDEC ger såväl teknisk som operativt stöd inom ammunitions- och minröjningsområdet. Personalens spetskompetens kompletteras av samarbete med internationella experter och humanitära organisationer.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra
balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 januari 2019
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan