SAP-specialister, Stockholm/Enköping

Om tjänsten

Gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som SAP-specialist arbetar du med utveckling och vidmakthållande av roller och behörigheter. Arbetsuppgifterna omfattar även en del arbete med SharePoint. Din roll är att inom objektet skapa IT-lösningar som svarar mot verksamhetens behov och beslutade förändringar samt förstå verksamhetsprocesserna inom Roller och Behörighetsområdet.  Du arbetar enligt de gemensamma arbetssätt som finns för enheten (ITIL best practise).

Dina arbetsuppgifter är omväxlande vilket innebär allt ifrån; felsökning, felrättning, utveckling, uppgradering, årsrutiner, förbereda och genomföra förstudier, implementationer samt arbete i projektform.
Ditt kontaktnät blir omfattande eftersom du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester för Försvarsmaktens olika IT-lösningar.

Försvarsmakten vill främja din personliga och professionella utveckling:

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Försvarsmakten är med i ett internationellt samarbetsforum, Defense Interest Group (DEIG), med SAP och ett stort antal försvarsmakter för vidareutveckling av SAP- försvarslösning (DFPS).

Önskvärda kvalifikationer:

Minst 2-5 års erfarenhet inom området roller och behörigheter i SAP.
Relevant examen från högskola eller motsvarande erfarenhet.
God metodkompetens och erfarenhet av processorienterat arbete är önskvärt.
Certifiering inom SAP och/eller ITIL är meriterande.
Kunskap om FM och FM-IT struktur är en merit.
Erfarenhet av SharePoint är meriterande.
Erfarenhet av ärendehanteringssystem, så som Remedy, HP Service Manager.
Erfarenhet av design och analys av roller och behörigheter är meriterande.

Meriterande kvalifikationer:
Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP Roller & Behörigheter.
Medverkat i ett SAP implementations-projekt.
Har kompetens inom SAP så som ESS/MSS/Workflow/LSMW/ABAP.
Högskole­utbildning inom IS/IT, alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig.

 

Personen vi söker är kundorienterad, utåtriktad samt har god vana att arbeta självständigt. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är en snabb och intellektuell rörlighet, en förmåga att se helheten och lösningsalternativ. Målsättningen är att bli specialist inom sitt område. Vi ser gärna att du har arbetat med Roller & Behörighetsfrågor.

Du som värdesätter möjligheten till kompetensutveckling och ser utmaningen i att arbeta i en expanderande enhet är välkommen att söka till oss.

Vi söker dig som har två eller fler år av dokumenterad arbetslivserfarenhet av konfigurering och/eller utveckling i SAP. Du vill vidare i din utveckling inom SAP och vill inneha en roll som ska verka mellan teknik och verksamhet.

Som person känner du igen dig i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Sökord: SAP, HCM, systemförvaltning, systemutveckling, ABAP, workflow, Portal, projektledning, konsult, applikationskonsult, behörigheter.


Övrig information:
RoB-sektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-11.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan