Swedec söker soldater med officersambitioner

Om tjänsten

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec, söker soldater för att gå vidare mot specialist- eller taktisk officersutbildning

Swedec ingår i Försvarsmakten och är ett nationellt kompetenscentrum för ammunitions- och minröjningsverksamhet på land. Swedec har till uppgift att; utbilda personal, utveckla materiel, metoder och tekniker samt lämna stöd till Försvarsmakten och andra myndigheter avseende ammunitions- och minröjning.

Swedec söker dig med bakgrund som gruppchef, soldat eller sjöman (GSS) och vill vidareutbilda dig till yrkesofficer inom ammunitions- och minröjning.

Inledningsvis kommer du att placeras vid någon av Swedecs enheter för att få förståelse för förbandets verksamhet. Under denna period skall ansökan till SOU eller OP lämnas in.

Därefter genomför du yrkesofficersutbildning vid någon av Försvarsmaktens skolor.

Efter examen genomför du kompletterande utbildningar inom ammunitions- och minröjningsområdet. Därefter blir du placerad vid någon av Swedecs enheter.

Generella krav för anställning

 • B-körkort
 • Militär grundutbildning
 • Befälsskattad 5 eller högre

Meriterande kvalifikationer

 • Utbildning inom ammunitions- och minröjning
 • Underrättelseutbildad
 • Internationell tjänstgöring

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning GSS/K

Befattningsnivå: Militär befattning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Arbetsort: Eksjö

Upplysningar om befattningarna

För frågor angående befattningen hänvisas till chef utbildningsenheten örlkn Ola Hagberg, 070-266 69 28. För frågor angående anställningsförhållanden hänvisas till HR-chef Frida Berglund, 076-649 21 53.

Välkommen med din ansökan! Ansökan inklusive personligt brev skall vara Swedec tillhanda senast 2019-01-31. Ansök på www.forsvarsmakten.se (under rubriken Jobba här/Lediga jobb). Anställningsintervjuer kommer att genomföras i februari.

Fackliga företrädare

OFRO Clas-Inge Karlsson, SACO Marie-Louise Johansson, OFR/S Carola Blomdahl samt SEKO Helena Skoglund nås via växeln 0381-180 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum SWEDEC (Swedish EOD and Demining Centre) är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter till lands inom ammunitions- och minröjning både inom militär och humanitär verksamhet, med fokus på utbildning, utveckling och operativt stöd. SWEDEC bidrar till ökad säkerhet och effektivitet genom att med hög kvalitet leverera korrekt information och utbildning. SWEDEC ger såväl teknisk som operativt stöd inom ammunitions- och minröjningsområdet. Personalens spetskompetens kompletteras av samarbete med internationella experter och humanitära organisationer.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra
balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 december 2018
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan