Blekinge flygflottilj söker Yrkesinformatör

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som yrkesinformatör (YI) tillhör du förbandets rekryteringsfunktion och verkställer den planerade rekryteringsverksamheten. Du förväntas även bidra till utvecklingen av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området rekrytering och YI.

YI huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning. Som förbandets ansikte utåt har du en viktig roll i mötet med Försvarsmaktens rekryteringsmålgrupp. En stor del av din arbetstid utgörs av att besöka och informera på skolor, genomföra studiebesök eller andra riktade informationsträffar. Du deltar vid huvuddelen av de mässor och event som pågår inom aktuellt rekryteringsområde samt vid planerade centrala uppdrag. Vid behov förväntas du även stödja övriga avdelningen med olika typer av uppgifter. Du utför ditt arbete i samverkan med förbandets enheter och tillsammans med övriga förband i regionen. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Personliga egenskaper
Du måste trivas med att arbeta själständigt, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare skall du vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv.  Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Krav

- Genomförd militär grundutbildning motsvarande minst GMU med godkänt resultat

- B körkort 

Meriterande

- Utbildning inom informationsområdet eller likvärdiga erfarenheter

- Erfarenhet av informations- eller rekryteringsfrämjande arbete

 Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. 

Anställningsform
Heltid: Schemalagd arbetstid. Tidsbegränsad anställning upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten” eller ”Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar”.

Lön
Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Övrigt
Tillträde snarast. 
Tidsbegränsad placering enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag 2019-01-31 

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Rekryteringskoordinator Andreas Holmberg 0457-47 10 89 andreas.a.holmberg@mil.se

Jämställdhetsutvecklare Micael Ekdahl 076-800 22 59 micael.ekdahl@mil.se


Fackliga företrädare:

Hans Bergwall Officersförbundet, 070-949 06 08

Jan-Anders Nilsson SEKO, 0708-47 189 4

Peter Bohnsack Försvarsförbundet 070-739 59 83

Fredrik Andersson SACO, 0457-47 12 06

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 januari 2019
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan