Norrbottens regemente I 19 söker två personalkonsulenter till Bodens garnison

Om tjänsten

Om tjänsten

Tjänsten återinförs i garnisonen i och med att värnpliktsutbildning åter har införts i Försvarsmakten. Då organisationen inte är fastställd kommer du initialt att arbetsledas från personalenheten vid I 19.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med personalsociala frågor som rör värnpliktig personal.

Personalkonsulenten bidrar med kompetensstöd till utvecklingen av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet vid förbandet. Arbetet sker på individ- grupp- och organisationsnivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare tex i samband rehabilitering för värnpliktig med hälsoproblem där du är ett stöd i upprättandet av utredning och planering för rehabilitering utifrån ett 5-årigt rehabiliteringsansvar
 • Delta vid granskningsnämnd med stöd till arbetsgivare och värnpliktig
 • Stödsamtal
 • Ingå i förbandets krisstödgrupp
 • Medverka i arbetsgrupper samt vid utbildnings- och informationsinsatser
 • Vara kontaktyta i samarbete med andra personalgrupper och i samverkan med andra aktörer som kommun, landsting, Totalförsvarets rekryteringsmyndighet, Försäkringskassa, Kammarkollegiet etc
 • Informera om försäkringsfrågor

Kvalifikationer

Socionom eller annan universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

B-körkort

Meriterande kvalifikationer

Genomförd värnplikt eller liknande grundutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självständig och initiativrik. Du är ansvarstagande, noggrann och har god analytisk förmåga. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer, men kan också arbeta självständigt inom eget ansvarsområde. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Anställningen

Civil. Allmän visstidsanställning, ALVA i två år. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Boden. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Övrigt

Med anställningen följer skyldighet att delta i utbildning, övning och insatser både inrikes och

utrikes. För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en av dina arbetsuppgifter.

Befattningen kan innebära tjänsteresor.

 

Upplysningar om tjänsten

För frågor om befattningen kontakta Carin Hansson 0921 34 80 00

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:

SACO Annelie Strand

SEKO Margaretha Ryding

Försvarsförbundet  Annelie Forshage

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2019-01-31.

 

Information om Boden

I Boden finns goda möjligheter till hög livskvalitet, med rimliga priser för boende, god service och stora möjligheter till ett aktivt frilufts- och föreningsliv. Mer information om Boden hittar du på kommunens hemsida www.boden.se

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 december 2018
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan