HR-generalist med intresse för område avtal till Helikopterflottiljen

Om tjänsten

HR-avdelningen vid Helikopterflottiljens stab består idag av ett 15-tal medarbetare. Med bland annat HR-chef, personalchef, personalbefäl, HR-generalister, HR-specialist och funktionshandläggare. Vi söker nu en HR-generalist till vår kompetensbreda och trivsamma avdelning. Avdelningen arbetar övergripande och konsultativt med HR-, rekryterings-, utbildnings- samt friskvårdsfrågor och stödjer chefer i olika typer av frågeställningar.

Vi söker nu dig som har intresse för att arbeta med operativt personalarbete och chefsstöd samt med frågor inom avtalsområdet inom HR.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av två delar. Den ena delen är att du som HR-generalist ger ett konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Den andra delen innebär att vara avdelningens sakkunniga vad gäller avtal inom HR-området. Arbetet sker till stora delar med stöd av FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO

Kvalifikationer

 • Examen på högskole-/universitetsnivå inom personal/HR eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Flerårig erfarenhet av operativt HR arbete
 • Erfarenhet av att arbeta konsultativt mot chefer inom HR-området
 • Erfarenhet av avtal och arbetsrätt
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av HR inom statlig/offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av avtal och arbetsrätt inom statlig/offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisationsstruktur
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker Dig som har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Du är driven, flexibel och verkar för utveckling och förbättring. Du har en hög integritet, är förtroendegivande och serviceinriktad. Du är tydlig, ansvarsfull och noggrann.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse och inleds med 6 månaders provanställning.
Placeringsort: Linköping
Befattningen är civil.
Tjänsten innefattar krigsplacering, därmed ställs krav på enklare fysiska tester och hälsoundersökning.
Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
HR-generalist Jens Ekman, 013-28 30 00 (vxl)
HR-chef Bo Franzén, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga representanter
Anneli Helmersson, Saco-S
Caroline Nilsson, Försvarsförbundet
Mats Häggström, Officersförbundet
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Ange även löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 december 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan