Change- och Release manager

Om tjänsten

Change- och Release manager sökes till Systemförvaltningsenheten i Enköping.

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är du välkommen att söka till oss.
Tillsammans med 20 st duktiga och kompetenta kollegor som har stor kunskap inom ITIL, testledning och projektledning kommer du att utveckla och förbättra processer inom framförallt change- men även release processen. Du har det övergripande ansvaret för change/releasehanteringen och kommer att agera expert inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Koordinera förändringar och releaser och medverka till att analysera påverkan
• Ansvara för rutinbeskrivningar och utbildning i processerna
• Delta i CAB-möten och godkänna förändringar innan de implementeras
• Säkerställa informationsspridning från processerna till berörda parter
• Utveckla och analysera rapporter för kontroll och uppföljning av processerna
• Bygga rutiner för och ansvara för förändringsschemat på SFE

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• ITIL-foundation certifiering, minst version 3

Meriterande
• Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer
• Erfarenhet av IT-säkerhet
• Erfarenhet från förvaltning av komplexa IT-system, gärna SAP eller annat affärssystem
• Erfarenhet av förändringsledning
• Erfarenhet av pm3

Som person känner du igen i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Vi söker dig som vill skapa ordning och struktur och som har öga för detaljer likväl som helheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Övrigt
Arbetsort är Enköping. Processamordningssektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen kan lämnas av: SektC Karin Björkström 072-350 84 28 eller AvdC Lee Stigenberg 076-104 15 97.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-03. Din ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan tillföra tack vare dina erfarenheter och bakgrund.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 januari 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan