Huvudlärare Ledarskap LogS

Om tjänsten

Utbildningssektionen (UtbS) på FM Logistik- och Motorskolan (LogS) ansvarar för grundläggande officersutbildning. UtbS genomför SOU Logistik med inriktningarna förnödenhetsförsörjning och försvarsmedicin samt VFU Logistik för OP. UtbS kommer även att genomföra ROU, termin 2 logistik och har elever ur SOFU och Tak A. UtbS genomför även yrkes- och befattningskurser inom logistikledning.

På UtbS arbetar ca 15 personer, däribland tre huvudlärare; militärteknik, krigsvetenskap och ledarskap och pedagogik. Där arbetar även två ämneslärare; i fysiskt stridsvärde och i språk. Samarbetet mellan huvudlärarna och ämneslärarna är viktigt då deras ämnesområden tematiseras och samordnas med ledarskap och pedagogik.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som huvudlärare i ledarskap och pedagogik är att ansvara för ämnet vid OP VFU där ett nära samarbete sker med examinator och studierektor vid FHS. Du ansvarar också för ämnet vid SOU och utgör examinator för dessa. Du vidmakthåller och utvecklar ämnet vid UtbS samt stödjer andra sektioner vid LogS.

Du ansvarar för valideringar i ämnet avseende LogS kurser. Du föredräder LogS i ämnet gentemot FHS och MHS H/FMLOPE. Du ansvarar för kvalitetsäkring av kurser i ämnet.

I ditt arbete ingår även att följa elever vid övning i truppföring eller vid praktik samt vara lärare/utbildare vid utbildningarna.

Kvalifikationer

Yrkesofficer OF 2 eller OR 8 (kompletterad med någon form av akademisk utbildning/kompetens). Du innehar B-körkort och förarbevis.

Meriterande

 • Högskolepedagogik (Hped 1 och 2)
 • Egen erfarenhet av direkt och indirekt ledarskap från plutons-, kompani-/bataljonsledning
 • Erfarenhet av soldat- och/eller officersutbildning
 • Handledare (UGL, UL och/eller LoS)
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsplaner, kursplaner och kursbeskrivningar, lärandemål och taxonomier

Personliga egenskaper

För att fullt ut kunna verka i rollen som huvudlärare i ledarskap behöver du kunna omsätta ledarskapsteorier till praktisk militär kontext. Det gör du genom att använda dig av din erfarenhet i ämnet. Du har förmåga att skapa en god inlärningsmiljö i vilken du kopplar teori och praktik. Du är självständig, driven och tycker om att ta egna initiativ och har lätt för att ta till dig FM handböcker, litteratur m.m. I ditt sätt att vara och i din undervisning återspeglas FM värdegrund, den militära professionen och din kunskap om verksamhetssäkerhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Befattningen är placerad på Utbildningssektionen vid FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet Skövde.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Mj Rickard Carlsson, stf sektionschef Förv Mikael Jansson eller regförv Ulrika Palm (tidigare HL Ledarskap). Samtliga nås via vxl tfn 0500-46 50 00.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O, tfn 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan