Teleingenjör till Ledningsregementet i Enköping

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

LedR Regstab J6 stödjer C LedR, med direkt underställda chefer/enheter, inom funktionsområdet ledningsstödsystem (IT, tele, samband och ledningsplatser) syftande till att effektivt kunna leda verksamheten.

Teleingenjören ansvarar för IT/Tele-infrastruktur och sambandssystem, inkluderat master och torn. Inom ramen för detta ingår att planera och leda/delta i utveckling, planera och beställa drift och underhåll samt följa upp och dokumentera verksamheten. Teleingenjören ska vara bredd att delta i sambandsberedningar.

Teleingenjören handlägger remisser/ärenden och bedriver utbildning inom ansvarsområdet.

Formella krav:

Lägst gymnasieutbildning inom el/tele, teletransmission eller motsvarande praktisk arbetslivserfarenhet.

Teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet inom IT-området med inriktning mot serverdrift och administration.

God vana att planera, strukturera, samordna och arbetsleda både interna och externa el/tele, teletransmissions aktiviteter av olika karaktär och omfattning.

God social, pedagogisk- och kommunikativ förmåga. Erfarenhet av att planera och genomföra utbildning.

Har god förmåga att strukturera sitt arbete.

Individen ska kunna krigsplaceras inom befattningen.

B-körkort

Meriterande:

Har god verksamhets- och IT-kunskap gällande Försvarsmakten samt kunskap inom myndigheten förekommande IS/IT system.

Är förtrogen med formella processer och regler för IS/IT-området inom Försvarsmakten.

Har erfarenhet/kunskap inom militära ledningsstödsystem.

Har erfarenhet av arbete vid militär stab.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Teleingenjör är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk, strukturerad och har god uthållighet. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:

Befattningen: Civil befattning, anställningen medför krigsplacering. Anställningen kan innebära tjänstgöring utomlands.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader.

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Arbetsorten: Enköping.

Lön efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: C J6, Övlt Martin Nylander på telefon 070-2592960. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR Therese Karlsson, 0709-248779. Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt.

Fackliga representanter:

Nås via växelnummer 08-51439000

ORF/O, OF Enköping – Magnus Johansson

SACO-F – Carl-Johan Pettersson

SEKO-F - Lars Lindell

OFR/S – Inge Bäcklin

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Beräknat tillträde:

Omgående eller enligt överenskommelse.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 februari 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan