Projektledare- Rekrytering och utbildning av frivillig personal till Flygvapnets krigsförband och koordinering av frivillig personals medverkan i Försvarsmaktsövning Aurora 2020

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till insatsorganisationen. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om tjänsten

Flygvapenfrivilliga (FVRF) har av Försvarsmakten fått i uppdrag att implementera koncept för rekrytering och utbildning av frivillig personal till angivna befattningar i Flygvapnets krigsförband, så kallade x-befattningar. I uppdraget ingår också att etablera frivilligas medverkan i främst Flygvapnets förband under Försvarsmaktsövning Aurora 2020.

FVRF avser anställa en projektledare som under ca 15 månader skall arbeta med uppdraget. Projektledaren skall även vara kontaktyta till övningsledning och Försvarsmakten under planering och genomförandet av Aurora 2020.

Vi söker en projektledare med:

 • egen erfarenhet från tjänstgöring i Försvarsmakten och från frivillig försvarsverksamhet. Det är meriterande med erfarenhet från medverkan i Flygvapnets krigsförband.
 • erfarenhet av att arbeta i projekt
 • kontaktnät inom de frivilliga försvarsorganisationerna, flygvapnet och övriga Försvarsmakten

Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du:

 • kan arbeta självständigt
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • besitter god förmåga att arbeta med Officepaketet
 • är utåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och nätverk
 • gillar utmaningar

Tillträde till tjänsten under våren 2019 eller enligt överenskommelse. Arbetet utförs från FVRF kansli på Lilla Nygatan 14 i Stockholm och från bostaden. Lön och övriga arbetsvillkor enligt överenskommelse. Som arbetsgivare tillämpar vi kollektivavtal med IDEA. Efter projekttidens slut kan fortsatt ansällning vid  FVRF Kansli eventuellt bli aktuell.

Ansökan med CV och övriga handlingar du vill bifoga gör du helst via Reach Mee på Försvarsmaktens hemsida lediga jobb. Sista ansökningsdag är 22 februari 2019. Du kan även skicka dina ansökningshandlingar till ossi.koukkula@fvrf.se

Har du frågor så kontakta FVRF utbildningschef Steffen Hansen 0702 925 824 steffen.hansen@fvrf.se eller generalsekreterare Ossi Koukkula 0721 832 149.

 Observera att följande annonstext gäller endast vid ansökan om anställning i Försvarsmakten.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 januari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan