Projektledare- Samordning och utveckling av Nätverksbaserat lärande (NBL) vid frivillig försvarsutbildning

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till insatsorganisationen. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.

Om tjänsten

Flygvapenfrivilligas Riksförbund (FVRF) är huvudman för instruktörsutbildning för de frivilliga försvarsorganisationerna. Försvarsmakten har gett huvudmannen i uppdrag att ytterligare fördjupa samordning, utveckling och stöd för nyttjande av Nätverksbaserat lärande (NBL) vid genomförande av frivilliga försvarsorganisationernas (FFO) utbildningar.

FVRF avser anställa en projektledare som under ca 15 månader skall arbeta med detta uppdrag.

Uppdraget innebär att:

 • Bredda och öka utnyttjandet av NBL i frivillig försvarsutbildning.
 • Sammanställa erfarenheter från FFO-Utbildningar där NBL redan utnyttjas och föreslå utbildningar där NBL bör införas.
 • Samordna och stödja implementering och utveckling av NBL vid utbildning av frivilliga mot uppgifter i Försvarsmakten

Vi söker en projektledare med:

 • flerårig egen erfarenhet från användade och utveckling av NBL
 • god erfarenhet av att arbeta i och leda projekt
 • kunskap och erfarenhet om frivilliga försvarsorganisationeras och Försvarsmaktens verksamhet är meriterande.

Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du:

 • kan arbeta självständigt
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • besitter god förmåga att arbeta med Officepaketet
 • är uttåtriktad och har lätt för att skapa nya kontakter och bygga nätverk
 • gillar utmaningar.

Tillträde under våren 2019 eller enligt överenskommelse. Arbetet utförs från FVRF kansli på Lilla Nygatan 14 i tockholm och från bostaden. Lön och övriga arbetsvillkor enligt överenskommelse. Som arbetsgivare tillämpar vi kollektivavtal med IDEA. Efter projekttidens slut kan fortsatt anställning vid VR kansli eventuellt bli aktuell.

Ansökan med CV och övriga handlingar du vill bifoga gör du via Försvarsmaktens hemsida/lediga jobb och Reach Mee. Sista ansökningsdag är 22 februari 2019. Du kan även skicka ansökningshandlingar till ossi.koukkula@fvrf.se

Har du frågor så kontakta VR utbildningschef Steffen Hansen 0702 925 824 steffen.hansen@fvrf.se eller generalsekreterare Ossi Koukkula 0721 832 149.

Nedan annonstext gäller endast vid ansökan om anställning i Försvarsmakten.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan