Planeringsofficer till PROD PLAN Plan

Om tjänsten

Är du intresserad av planering och beslutsfattande på operativ och strategisk nivå? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens produktionschef och Försvarsmaktens högsta ledning.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som planeringsofficer vid planeringssektionen på PROD PLAN innebär analys och beredningsarbete av verksamhetsplanering (anslag 1:1.1) inom Försvarsmaktsplaneringen (FMP). Att i samverkan med övriga planeringssektionen vara sammanhållande i FMP avseende materielunderhåll och logistikfrågor.

 Kvalifikationer

 • Helhetstänkande och analytisk med hög personlig integritet
 • God administrativ förmåga
 • Hög förmåga att självständigt driva dina frågor

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet från central/regional stab/FMV
 • Erfarenheter av verksamhetsplanering och verksamhetsledning på förbandsnivån/stridskraftsnivå med fokus på materielunderhåll och logistik.
 • Teknisk chef bataljon/division
 • Tidigare erfarenhet från förbandsledning och logistikförsörjning.
 • God stilistisk förmåga & språkbehandling, svenska

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du har en stark personlig integritet vilket bland annat medför att du har förmågan att inte påverkas av enskilda synpunkter utan bibehåller ett operativt fokus. Du ska ha förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och kunna hantera såväl rutinmässigt arbete som uppkomna lägen med krav på snabba leveranser. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning.
Befattning är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för planeringssektionen Nicklas Folmerz, 08-788 86 53. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Martin Beckman, 072 984 11 18.

Fackliga representanter
Camilla Robertsson (SACO),
Hans Monthan (SEKO),
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S),
Arne Nilsson (OFR/O),
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan