Vikarierande utbildningsofficer vid Skaraborgsgruppen, Skaraborgsregemente P4

Om tjänsten

Vikarierande utbildningsofficer vid Skaraborgsgruppen, Skaraborgsregemente P4

 

Skaraborgs Regemente söker en vikarierande Utb-officer, Skövde

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser.

Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

 

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet.

Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag.

 

Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

 

Vid Skaraborgs regemente finns två utbildningsgrupper, Skaraborgsgruppen och Bohusdalgruppen. Deras uppgift är att stödja hemvärnsförbanden inom sitt respektive område med resurser för utbildning och administration. De stödjer också de frivilliga försvarsorganisationerna.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planera och genomföra verksamhet för Hv-personal, främst avseende vapentjänst (understöds- och specialvapen). Jobba självständigt med projektansvar för resurser mot förbandsmålsättningarna. Deltaga i utbildningen av GU ny till hemvärnet.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Tillfällig tjänstgöring utanför Skaraborg kan förekomma.

 

Krav

OF/ OR alt erfaren Hv-instruktör.

B-körkort.

Meriterande

Uttagen som Hv-befäl.

Tidigare erfarenhet från jobb vid utbildningsgrupp.

Långvarig erfarenhet av Hemvärnet och dess uppgifter.

Förarbevis Tgb 11/13/20, PB8, 30/40.

Som person är Du

Ansvarsfull, noggrann och lojal.

Social- och med god samarbetsförmåga.

En god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Tillträde: 2019-03-04 (mån v10) eller efter överenskommelse.

 

Övrigt: Anställningen är ett vikariat om 12 månader. Arbetsorten är Skövde.

 

Ansökan och urvalsprocessen:

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut.

 

Kontakt: Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Chefen  Skaraborgsgruppen Mats Bergh (tel 0500-46 50 00 växel)

 

Fackliga representanter: Officersförbundet David Lindblom (tel 0500-46 50 00 växel)

 

Sista datum för ansökan: 2019-01-31

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 januari 2019
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan