Systemanalytiker IT

Om tjänsten

Vill du vara med och säkerställa försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Du jobbar i ett team som består av 40 ansvarstagande, skickliga och trevliga kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Infrastrukturavdelningen där tjänsten är placerad, är en avdelning som förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Avdelningen hanterar vidmakthållande förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar och klientarbetsplatser. Avdelningen fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som Systemanalytiker IT på Infrastrukturavdelningen innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Du kommer bl.a. att arbeta med framtagande av dokumentation kopplat till försvarsmaktens IT-process, hot, risk och sårbarhetsanalyser, säkerhetsspecifikationer, stödja tekniker vid framtagande av dokumentation samt följa upp status på dokumentation för de IT-system som InfraA ansvarar för.

Vidare ingår handläggande av frågor inom området, stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Vi arbetar processorienterat (ITIL).

Din bakgrund/kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med beslutsunderlag, hot risk och sårbarhetsanalyser, teknisk dokumentation samt en IT-relaterad utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.

Du ska ha god förmåga i att leda och facilitera möten och workshops

Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

B körkort

Det är en fördel med goda kunskaper i att göra verksamhetsanalyser, hot risk och sårbarhetsanalyser samt kravspecifikationer.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattningen kräver svenskt medborgaskap och inplacering i säkerhetsklass

Placering Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Thomas Isberg 070-6395375 eller avdelningschef Patrik Thorsell 070-5468437
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 mars 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan