Ledningsstöd till FMLOG:s förbandschef och stabschef

Om tjänsten

Försvarsmaktens logistik söker en person som ska ingå i gruppen som utgör ett direkt stöd till förbandschef och stabschef.

Vi söker en person som har lätt för att skapa strukturer, är ordningssam och social och som gillar att fixa. Du ska också ha lätt för att uttrycka dig, i både tal och skrift.

Rollen kan beskrivas som att vara stabschefens högra hand och som sådan stödja hans löpande styrning och uppföljning av staben och förbandet FMLOG. I arbetsuppgifterna ingår att förbereda och samordna möten, kallelser, dagordningar, föredragningar, lägesrapporter och bokningar. Men det kan också handla om andra uppkomna prioriterade frågor.

De övriga som ingår i förbandets ledningsstöd är kommunikationschefen, som också är avdelningschef, kvalitetschefen samt förbandschefens sekreterare. Detta innebär att du också kommer att vara ett stöd för att publicera på vårt intranät, sammanställa informationsunderlag som t ex bildspel samt hantera bilder.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på ledningsnivå
 • Lätt att uttrycka sig i tal och skrift
 • God datorvana, erfarenhet att arbeta i word, powerpoint och excel
 • Körkort för personbil
 • Goda kunskaper i engelska

Personlig egenskaper

 • God förmåga att kommunicera
 • Ordningssinne och personlig mognad
 • Självständig och serviceminded

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Befattningen är placerad på FMLOG stab som under de närmaste två åren beräknas vara grupperad i Stockholm. Arbetet innebär resor och obekväm arbetstid kan förekomma. Befattningen är civil och tjänsten är en tvåårig visstidsanställning med eventuell möjlighet till en tillsvidaretjänst. Tillträde snarast. Lön efter överenskommelse.  Tjänsten kräver svenskt medborgarskap och innebär krigsplacering i Försvarsmakten.

Upplysningar

Frågor om tjänsten besvaras av FMLOG:s kommunikationschef Eva Pia Sandstedt 070 57 39 557

Sista ansökningsdatum är 2019-02-10

 

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 januari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan