Blekinge flygflottilj söker kommunikatör

Om tjänsten

 


Vi söker en kommunikatör som är intresserad av samhällsfrågor och Försvarsmaktens verksamhet. Som kommunikatör på Blekinge flygflottilj ingår du i förbandsledningen och arbetar brett med all typ av kommunikation såväl internt som externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör arbetar du tillsammans med kommunikationschefen vid förbandet. Kommunikationstjänsten arbetar med flottiljens strategiska och operativa kommunikationsarbete, internt som externt som ett stöd till F 17:s övergripande mål och uppdrag.

Det strategiska arbetet kan handla om att ta fram långsiktiga kommunikationsplaner för verksamheten. Medan det operativa arbetet kan bestå av att utforma talepunkter, ta fram informationsmaterial och fotografera. I arbetet ingår även att anpassa kommunikationen till olika målgrupper, kanaler och syften.

Kommunikatörens arbetsuppgifter handlar främst om att medverka till att tydliggöra flottiljens verksamhet externt och internt. Såsom att producera och publicera artiklar, bilder och rörlig bild till flottiljens interna och externa kanaler.

Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga. Du behöver även ha en god förmåga att utrycka dig i tal, skrift och bild samt grundläggande IT-kunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.


Krav

- Genomförd militär grundutbildning motsvarande minst GMU med godkänt resultat

- B körkort

  

Meriterande

- Utbildning inom kommunikationsområdet eller likvärdiga erfarenheter till exempel som

  informations-/mediasoldat

- Erfarenhet av kommunikationsarbete

 

Anställningsform
Heltid: Schemalagd arbetstid. Tidsbegränsad anställning upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten” eller ”Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar”.


Lön

Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.


Övrigt
Tillträde snarast. 

Tidsbegränsad placering enligt överenskommelse

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kommunikationschef Helene Nyberg 0457-47 10 90 helene.nyberg@mil.se

Ställföreträdande flottiljchef Mattias Thomsson tel 0457-47 10 02

Fackliga företrädare:

Hans Bergvall, OFR/O tel 070 -949 06 08, Peter Bohnsack, OFR/S tel 070-857 40 06, Jan-Anders Nilsson, SEKO 073-422 23 40, Lars Bengtsson, SACO tel 0457-47 17 01


För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-15

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 januari 2019
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan