Civila handläggare samband sökes till Försvarsmakten (Muskö, Enköping och Uppsala)

Om tjänsten

 

Är du en driven person som brinner för att ge bästa möjliga service? Vi söker dig som är initiativrik och vill arbeta på en spännande arbetsplats i händelsernas centrum.

Förbandet Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu handläggare samband till tre olika sambandscentraler. Sambandscentralernas uppgift är att möjliggöra så att olika delar inom Försvarsmakten kan kommunicera med varandra. I och med att försvarsgrenstaberna (Marinen, Armén och Flygvapnet) under året kommer att byta ort från Stockholm till Muskö, Enköping och Uppsala behöver sambandscentraler upprättas på dessa platser.

Som handläggare samband kommer du att vara delaktig i att bygga upp försvarsgrenstabernas sambandscentraler. Du kommer att vara en del i ett litet team och stödja försvarsgrenstaberna med meddelandeförmedling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ta emot inkommande och utgående handlingar.
 • Vid behov dekryptera eller kryptera handlingar.
 • Vidareförmedla handlingar.
 • Hantera import och export av handlingar mellan olika IT-system.
 • Stödja signalskyddstjänsten. 

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens.
 • God datorvana.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Meriterande

 • Erfarenhet av informationshantering.
 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessklassad information.
 • Genomförd värnplikt, GMU eller frivilligorganisation.
 • Erfarenhet av stabsarbete. 

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och har gott omdöme. Förutom att du är social och har en positiv grundinställning så brinner du för att ge bästa möjliga service till våra kunder. 

Eftersom sambandscentralerna är under utveckling/etablering ställer det krav på att du är prestigelös, bra på att ta initiativ och stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter. Du är stresstålig och trivs när tempot är högt, samtidigt som du har en drivkraft att utföra arbetsuppgifter under lugnare perioder. Du känner stort ansvar för det du åtar dig, har högt säkerhetsmedvetande och god samarbetsförmåga, även i stressade situationer.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kontaktinformation

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS nås via växeln: 019-39 35 00 

OFR/O          Anders Bengtsson

OFR/S           Martin Sparr

SACO           Mika Laitanen

SEKO           Matz Felix

Upplysningar om tjänsten lämnas av chefen för Sambandsavdelningen Tareq 08-788 75 00 (växeln). 

Frågor om rekryteringsprocessen lämnas av Louise Othberg 08-788 84 51 

Övrigt

Befattningen är civil. Militär utbildning är meriterande, men inget krav. 

Befattningen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast möjligast. 

Tjänsten är i dagsläget dagtid måndag-fredag. Tjänstgöringen övergår succesivt till att innefatta arbete på kvällar, nätter och helger. Inledningsvis kommer utbildning att ske på sambandscentralen på Högkvarteret i Stockholm. 

Bifoga CV och personligt brev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten. Märk din ansökan tydligt med vilken/a ort/er du söker till.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan