Planeringsofficer till Ledningsregementet

Om tjänsten

Sökande enhet
Ledningsregementet, regementsstaben, J3.

Ledningsregementets regementsstab består av ca 50 medarbetare fördelade på 9 avdelningar. J3 består av 6 personer och ansvarar för genomförande och uppföljning av Ledningsregementets verksamhet. Till J3 söker vi nu en planeringsofficer.

Om tjänsten
Som planeringsofficer vid J3 kommer du bland annat att leda regementets bevaknings-, beredskaps- och insatsverksamhet samt stöd till det civila samhället. Vidare kommer du att leda regementets mobiliseringsarbete samt samordning av dess internationella verksamhet. Du kommer också att stödja och genomföra inspektioner, kontroller, besök och ceremonier vid LedR. Andra exempel på arbetsuppgifter är samordning av transportskyddsverksamhet, krigsförbandsvärdering, repetitionsutbildning samt periodiska rapporteringar till högre chef. 


Krav för sökande

 • Officers- eller specialistofficersexamen
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkännande i säkerhets- och registerprövning


Meriterande

 • Militärt skyddsvaktsförordnande
 • Förordnande som signalskyddschef
 • Behörighet på i Försvarsmakten förekommande sambands- och signalskyddssystem
 • Behörighet IS-UNDSÄK, SWECCIS INS
 • Behörighet IOR
 • Tjänstgöring i militär stab, gärna dessutom internationellt

 
Personliga egenskaper
För att trivas som planeringsofficer vid J3 är det viktigt att du har god samarbets- och samverkansförmåga. Du uppskattar komplexa och mångfacetterade arbetsuppgifter, som inte sällan kräver snabba prioriteringar och dessutom stundtals innebär oregelbundna och krävande arbetstider. Du som söker bör vara en mycket ansvarstagande person, med god initiativförmåga, integritet och självständighet. Du anser att en regementsstab är en plats att utöva ledarskap och föregångsmässighet på; härifrån vill du påverka regementet genom ditt goda exempel. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund och synen på alla likas värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information
Befattning: Specialistofficer, OR6-7
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Upplysningar om befattningen lämnas av
C J3, övlt Daniel Banck tel: 073-094 98 84

Fackliga representanter
ORF/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
SEKO-F: Lars Lindell
OFR/S: Inge Bäcklin
Samtliga nås via LedR växel tfn 0171-157000

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan