12:e motoriserade skyttebataljonen Livgardet söker reservofficerare

Om tjänsten

12:e motoriserade skyttebataljonen är Sveriges enda Infanteriförband och strider därmed främst till fots i både skogs- och stadsmiljö.

Vid längre marscher använder sig bataljonen av pansarterrängbil 360, ett av Försvarsmaktens modernaste fordon.

12:e motoriserade skyttebataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm präglar inriktningen på förbandets träning.

12:e motoriserade skyttebataljonen Livgardet söker nu reservofficerare till befattningarna Plutonchef, stf plutonchef samt gruppchef (OR-6).

Som reservofficer vid 12:e motskbat deltar du framförallt under de övningar bataljonen genomför. Som reservofficer kommer du placeras vid

något av bataljonens T-kompanier och där leda/ingå i en pluton med GSS/T soldater.

Utöver övningar finns även möjlighet att arbeta längre perioder för att förstärka vid framförallt grundutbildning av rekryter.

Kvalifikationer

Sökande ska vara officer eller specialistofficer i reserven alternativt tidigare ha varit officer eller specialistofficer.

Uppfyller krav enligt FMfyss för specifik befattning

Meriterande

Tjänstgöring vid skyttebataljon.

Körkort

Militära förarbevis

Patgb 360 utbildning (VC eller föare/skytt)

I urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper. Din personlighet präglas av öppenhet, samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet. Du har hög integritet, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Som person är du självgående och drivande med ett gott ledarskap som bas i din yrkesroll.

Till ansökan bifogas CV och personligt brev där du beskriver varför just du är lämplig mot specifik befattning.

Tillträde efter överenskommelse.

Lön: individuell lönesättning.

Tjänstgöringsort: Kungsängen

Upplysningar om befattningarna lämnas av:

Joakim Johage: 0723-88 01 34;  joakim.johage@mil.se

Fackliga repesentanter:

Stefan Morin (OFR/O): stefan.morin@mil.se

Madeleine Daleo Försvarsförbundet : Madeleine.daleo@mil.se,

Johan Gillemyr (SACO): johan.gillemyr@mil.se

Tomas Klasson (SEKO): tomas.klasson@mil.se

alla nås via vxl LG 08-584 54000 alternativt via E-post

Sista datum för ansökan: 2019-02-17


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 januari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Deltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan