K 3 31. Bataljon söker specialistofficer till ledningspluton

Om tjänsten

31. Bataljon är en lätt skyttebataljon med luftburen förmåga.  Bataljonens soldater är jägaruttagna med mycket hög fysisk och psykisk uthållighet. Bataljonens huvuduppgift är strid till fots på djupet av fiendens gruppering. Det innebär huvudsakligen eldöverfall och överfall mot viktiga fiendeförband. Bataljonen deltar regelbundet i internationella insatser.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef inom ledningsfunktionen ansvarar du för samband, kommunikation och informationshantering inom de ledningsplatser som gruppen upprättar och betjänar. Ifrån dessa leds och samordnas förbandets strid av chefen och dennes stab. Plutonen deltar i arbetet genom att bemanna tekniska system, upprätthålla samband, försvara ledningsplatsen och assistera staben i dess arbete. Utöver detta så ingår du i befälslaget vid plutonen och leder utbildning och dagligtjänst vid skvadronen.

Eftersom bataljonen löser offensiva stridsuppgifter på det taktiska djupet måste bataljonchefen och dennes stab kunna fatta snabba och välgrundade beslut. För att detta ska kunna ske är det av yttersta vikt att ledningsplutonens personal tillhandahåller ett stabilt samband, hög precision i informationshanteringen samt ett effektivt och målmedvetet arbete i skyddet av bataljonens ledningsplatser.

Huvuddelen av bataljonens personal är heltidsanställd och möjligheterna att utvecklas inom bataljonen och skvadronen är goda.

 

Vem är du?

Dig vi söker är självständig, disciplinerad, initiativtagande samt tål en hög arbetsbelastning. Nyckelegenskapen hos dig är förmågan till tempoväxling: att kunna arbeta extremt hårt under viss tid för att säkerställa stabens förmåga till ledning, att snabbt kunna omgruppera och att strida till fots, men också att hålla dig vaken trots otillräcklig sömn under lågintensivt arbete. Fysiskt uppfyller du samma grundkrav som bataljonens övriga anställda. Du kommer stundtals att bära tung packning långa sträckor, delta i fysiskt krävande övningar och uthärda kyla och sömnbrist. 

 

Krav

 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd specialistofficersutbildning
 • Uppfyller fysiska krav
 • Godkänd registerkontroll

 

Önskvärda kvalifikationer

 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • B/ C-körkort
 • Relevanta militära förarbevis
 • Utbildning i relevanta vapen- och sambandssystem

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Anställningsform: Tillsvidare, enligt Försvarsmaktens kollektivavtal

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

 

Dokument att bifoga ansökan

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Intyg från godkänd specialistofficersutbildning
 • Betyg från internationell tjänstgöring
 • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
 • Körkort och militära förarbevis

 

Antagningsprocess

De som kallas till tester kommer att genomföra fysiska tester, anställningsintervju samt säkerhetsprövningsintervju. De fysiska testerna prövar den sökandes styrka och kondition mot kravnivån för soldater vid jägarförband.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Magnus Hedlund 
Stf SkvC 310 Svadron 
070-852 94 55
Magnus.hedlund@mil.se

 

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Eva Härnqvist, 0505-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00 OFR/S,
Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

 

Välkommen med din ansökan senast: 2019-02-28.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 januari 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan