Förbandsekonom till Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill ingå i vårt lag på Ekonomisektionen. Ekonomistyrning inom Försvarsmakten är ett brett område som bjuder på varierande arbetsuppgifter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som förbandsekonom/controller kommer du att delta i arbete med F 7 planering, styrning, uppföljning, utvärdering och rapportering av tilldelade anslag. Inom sektionen är du ansvarig för budget, prognos, uppföljning och återrapportering inom tilldelade ansvarsområden samt för intern styrning och kontroll. 

Kvalifikationer

Godkänd gymnasieutbildning 
God datorvana samt mycket goda kunskaper i Excel 
God administrativ förmåga  
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska 
B-körkort 


Meriterande kvalifikationer 

Erfarenhet av FM ekonomistyrningsmodell 
Erfarenhet av att arbeta i affärssystem, företrädesvis SAP 
Utbildad controller 
Personliga egenskaper 
Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lojal och stresstålig. Vårt arbete är till stora delar datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och att kunna jobba intensivt inför dessa. Du kan jobba självständigt men ändå ingå som en spelare i laget. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, både inom arbetsgruppen och mot våra samarbetspartners.  

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.  Vid urval kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt 
Anställning: Civil befattning, tillsvidare, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas. 
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse  
Arbetsort: Såtenäs. 
Lön: Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.  

Förfrågningar om befattningen kan göras till ekonomichef Kristina Dellstrand, 

telefon 0510-47 71 28, mailadress kristina.dellstrand@mil.se 

Fackliga representanter 
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400 
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08 
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63 
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78 

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Som förbandsekonom/controller ingår du i Ekonomisektionen (A8) som är en del av Planeringsavdelningen (A5). A8 består av 7 medarbetare som arbetsleds av ekonomichefen. I A5 ingår ytterligare 6x medarbetare och det är chefen för Planeringsavdelningen som innehar arbetsgivaransvaret för hela A58. Avdelningen ingår i Flottiljstaben som är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 januari 2019
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan