Skaraborgs regemente söker HR-specialist/Rehabilitering

Om tjänsten

Skaraborgs regemente söker en HR-specialist/Rehabilitering med placering vid regementsstaben i Skövde. Befattningen ingår i den garnisonssamordning som sker mellan Skaraborgs regemente, Trängregementet och Markstridsskolan. Befattningen passar dig som vill jobba med rehabilitering genom tidiga insatser tätt kopplat till ett systematiskt arbetsmiljöarbete samt trivs med utveckling!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som ett konsultativt stöd till chefer i rehabiliteringsärenden med en tydlig inriktning mot tidiga insatser och koppling till förebyggande arbetsmiljöarbete. Det ingår även att vägleda och stödja våra medarbetare och rekryter samt att bistå dem med kontakter gentemot försäkringsbolag och Försäkringskassan. Du kommer även att vara delaktig i processerna före, under och efter insats såväl nationellt som internationellt genom att befattningen innefattar kontaktyta för veteraner och anhöriga inom Försvarsmakten i Skövde.

Du är en del av den lokala HR-funktionen och kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling och uppföljning av rehabiliteringsprocesserna. Du kommer att agera som språkrör för rehabilitering och genomföra utbildningar inom området. Befattningen innebär även övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR-området.

Krav

 • Akademisk examen inom HR alternativt kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Arbetslivserfarenhet
 • B-körkort

Önskvärda kvalifikationer

 • Mycket goda kunskaper i regelverken kring arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
 • Erfarenhet av kvalificerat arbete med rehabilitering ur ett arbetsgivarperspektiv
 • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
 • Goda kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Vana av processarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Erfarenhet av tolkning och tillämpning av lagar och avtal gällande arbetsrätt.

Som person är Du:
Vi söker dig som är kommunikativ, utåtriktad och har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en driven person som är orädd, tar egna initiativ och verkar för utveckling och förbättring inom HR-området. Du har förmågan att driva flera projekt parallellt och är ansvarsfull, lojal samt noggrann i ditt arbete. För att lyckas i uppdraget ser vi även att du behöver vara en förtroendeingivande, lyhörd och relationsbyggande person.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsorten är Skövde.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. 

Vill du veta mer om befattningen kontakta chefen för HR-avdelningen Sofia Bayard 0500-46 53 84

 

Fackliga representanter:

Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet David Lindblom, SEKO Lola Ahlgren

Tel: 0500-465000 (vxl)

Sista datum för ansökan: 2019-02-17
Vänta inte med din ansökan, intervjuer kan komma att genomföras löpande. Tillträde snarast.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 januari 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan