Planeringsansvarig till Militära Underrättelse och Säkerhetstjänsten, MUST

Om tjänsten

Kontrollsektionen vid Säkerhetsskyddsavdelningen på MUST söker nu planeringsansvarig för säkerhetsskyddskontroller.

Kontrollsektionen ingår i Säkerhetsskyddsavdelningen vid MUST Säkerhetskontor och ansvarar för att genomföra kontroller av säkerhetsskyddet vid de myndigheter som Försvarsmakten har tillsynsansvar för. Sektionen inriktar även kontrollverksamheten i Försvarsmakten samt genomför kontroller vid organisationsenheter samt internationell verksamhet, såsom insatser, staber och försvarsavdelningar vid svenska ambassader. Vidare utövar sektionen strategisk styrning inom området säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsansvarig har du uppgifter motsvarande en erfaren projektledare. Du ska bl.a. planera, genomföra, dokumentera, följa upp samt utvärdera resultatet av kontrollverksamheten. Du ansvarar även för presentationer och utbildningar inom kontrollområdet. Därutöver deltar du i arbetet med att utveckla metoder och regelverk för Försvarsmaktens tillsyns- och kontrollverksamhet i säkerhetsskydd samt utkontraktering av säkerhetskänslig verksamhet.

Rollen innebär resor, nationellt och internationellt.

Kvalifikationer:

 •   Officersexamen
 •   Befordrats till förvaltare alternativt kapten och ha minst fem års kontinuerlig tjänstgöring i FM
 •   Erfarenhet av personal- eller projektledning
 •   Mycket goda kunskaper i svenska, både avseende tal och skrift
 •   Goda kunskaper i engelska
 •   Mycket god förmåga att planera och strukturera
 •   Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla samverkande relationer

Meriterande:

 •   Examen från HOP1/stabsprogrammet och befordran till major/örlogskapten
 •   Utbildning inom, och erfarenhet av säkerhetstjänst
 •   Erfarenhet av att bedriva revisions-, tillsyns- eller kontrollverksamhet
 •   Utbildning i projektledning
 •   Erfarenhet av att planera och hålla utbildning.
 •   Akademisk examen

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, initiativrik, drivande och resultatinriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Då du kommer att företräda Försvarsmakten gentemot andra myndigheter samt internt inom Försvarsmakten, förutsätter vi att du är ansvarsfull, har god social och pedagogisk förmåga samt helhetssyn och hög personlig integritet. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Placeringsort: Stockholm.

Tjänsten är öppen att söka för både civila/militära.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om 6 månader. Anställningen är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.  

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00 
OFR/O – Roger Ericson, tfn 08-788 75 00
Försvarsförbundet - Katarina Kruse, tfn 08-788 75 00. 

Sista datum för ansökan:2019-02-17
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 januari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan