Systemoperatör till Försvarsmaktens Teledriftcentral

Om tjänsten

 

Driftenheten utövar funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör med huvuduppgifter inom systemdrift och driftledning av Försvarsmaktens teletekniska infrastruktur. Teledriftcentralen är bemannad dygnet runt för att se till att Försvarsmaktens förband kan fullfölja sina uppgifter i Sverige och i världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som systemoperatör vid Driftenheten omfattar ett varierat arbete där du kommer att övervaka och driftleda en mängd olika system. Du kommer att ta emot, analysera och registrera avvikelser i nät, tjänster och utrustningar samt initiera och följa upp felavhjälpning vid yttre anläggningar. Som systemoperatör hos oss kommer du att vara specialiserad inom något/några av teledriftcentralens fördjupningsområden: IP, transmission, radio/sensor och gateway. Tjänsten kräver att du ska ha god kunskap inom samtliga fördjupningsområden vilket innebär kontinuerlig uppdatering av dessa kompetenser samt djup och bred kunskapsutveckling. Tjänsten inkluderar ett flertal kompetenshöjande utbildningar. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer att tjänstgöra som vakthavande systemoperatör med tjänstgöring dygnet runt.

Krav
Du har som lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Du har kunskaper inom transmissionsteknik och/eller IP-teknik (routing/routingprotokoll, TCP/IP, switching).
Tjänsten som systemoperatör ställer höga krav på integritet, samt att du innehar B-körkort. 

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftövervakning av tekniska system och ärendehantering för stora driftverksamheter.
Det är meriterande om du har utbildning inom ITIL.
Det är en stor fördel om du har kunskaper inom nätverksteknik, brandväggssystem, radar och radiosystem. Om du dessutom har kunskap inom DNS och Linux är det mycket positivt.
För att trivas på tjänsten är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet. Du bör även ha en utvecklad teknisk kunskap- och förståelse då tjänsten innebär kontinuerlig kunskapsinhämtning.

Personliga egenskaper
Den person vi söker har en god social förmåga samtidigt som du inte har några problem att arbeta självständigt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska och du trivs med att skapa nya kontakter.
Som person är du noggrann och har förmåga att leverera arbete präglat av stor service- och kvalitetskänsla.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är placerad i befattningsnivå CR 7 med arbetsort Bålsta men det förekommer även tjänstgöring på annan ort. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Ange löneanspråk.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Sista ansökningsdag 2019-03-20, välkommen in m ed din ansökan som ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev som på ett motiverande sätt beskriver varför du är lämplig för denna befattningen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Conny Olsson 018-28 00 31. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Jonatan Skoglund, 070 - 88 67 768

Fackliga kontaktpersoner når du via växeln 019-39 35 00. SACO Mika Laitanen, OFR/O Anders Wallinder, OFR/S Martin Sparr, SEKO Hans Monthan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 januari 2019
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan