Kvalitetschef till Försvarsmaktens Logistik

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik, FMLOG, söker en kvalitetschef som ska leda och samordna kvalitetsarbetet i FMLOG.

I rollen ingår att utveckla FMLOG:s verksamhetsledningssystem, initiera och samordna förbättringsarbetet samt underhålla och göra revision av verksamhetsledningssystem och specifika områden.

De praktiska arbetsuppgifterna består i att:

 • Leda, prioritera, organisera och delta aktivt i FMLOG:s kvalitets- och förbättringsarbete
 • Följa och delta i utvecklingen av kvalitetsarbetet i Försvarsmakten
 • Fungera som rådgivare, mentor och coach för chefer
 • Identifiera, kartlägga och utveckla verksamhetens processer och flöden
 • Planera och genomföra interna revisioner
 • Kompetensutveckla, engagera och inspirera medarbetare kring kvalitetsarbetet

Kvalifikationer

 • Du ska kunna koppla ihop kvalitets- och förbättringsarbetet med verksamhetetens övergripande strategier, utveckling och mål
 • Du har gedigna kunskaper om integrerade verksamhetsledningssystem avseende kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • Du är systematisk och analytisk och kan omsätta kvalitetsarbetet i den konkreta verksamheten
 • Du har breda kunskaper om olika metoder och verktyg i kvalitetsarbetet, ex analys, statistik, undersökningar
 • Du har också erfarenheter av att planera och leda revisioner

Personliga egenskaper

Den person vi söker har integritet samt god pedagogisk och social förmåga. Du är analytisk, uthållig och har förmåga att se helheten samt förmåga att anpassa arbetet i en föränderlig organisation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Befattningen är en tillsvidaretjänst och är placerad på FMLOG Stab som finns i Stockholm. Arbetet innebär resor och obekväm arbetstid kan förekomma. Befattningen är civil. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap och innebär krigsplacering i Försvarsmakten.

Tillträde snarast. Lön efter överenskommelse.

Upplysningar

Frågor om tjänsten besvaras av FMLOG:s kvalitetsingenjör Gun Sigfridsson-Selllin 070 329 1151 eller kommunikationschef Eva Pia Sandstedt 070 57 39 557 som också blir din chef.

Sista ansökningsdatum är 2019-02-28

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 januari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan