Teknisk Officer OR8 till Försvarsmaktens Logistik

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) söker en Teknisk Officer (OR8) till Joint Service Support (JSS) i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ditt arbetsområde är att understödja internationellt insatta förband avseende teknisk tjänst. Som medarbetare på Teknikavdelningen vid JSS ska du planera och beställa materielunderhåll på den materiel som ska användas, används eller har använts vid förband utomlands.

Du samverkar med olika instanser i Försvarsmakten som till exempel Högkvarteret, Försvarsgrensstaberna, samt Teknik- och vidmakthållandekontoren för att kunna planera och genomföra rätt underhållsåtgärder på materielen. Planeringen genomförs med stöd av flera olika datasystem.

Du kan själv genomföra felsökning och analys av materiel i syfte att kvalitetssäkra underhållsåtgärder och status.

Du ska även kunna planera och genomföra utbildning inom teknisk tjänst av förband som ska delta i internationella insatser. I insatsområdet ska du kunna följa upp genomförd utbildning och kompletteringsutbilda efter analys av verksamheten.

Du kommer att genomföra resor till de insatta förbanden. Du kommer på grund av det att genomföra fysiska tester och hälsotester årligen i syfte att kontrollera att du är vid tillräckligt god hälsa för att kunna resa. Fysisk träning och en vilja att hålla sin hälsa god ingår i arbetsuppgifterna.

Du kommer även att delta i den dagliga verksamheten och samarbeta med övriga avdelningar inom JSS.

I övrigt deltar du i avdelningens arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer, inriktning teknisk tjänst
 • Erfarenhet inom FM logistik
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst i Försvarsmakten
 • Körkort B

Meriterande kvalifikationer

 • Genomfört stöd till internationella insatser eller genomförd internationell insats, helst i en teknisk befattning.
 • C-körkort
 • Förarbevis på hjullastare, lastbil och truck
 • Kunskaper i LIFT
 • Kunskaper i SAP(PRIO)
 • Kunskaper i stödsystem så som TIA GoF, TIA SATS, MVIF, CD-PRIO samt DITO.
 • Du har goda kunskaper om materiel som nyttjas i FM.

Vi söker dig som vill ha en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar innehållande såväl administrativt som praktiskt arbete. Du skall vara strukturerad och analytisk med förmåga att se helhetsperspektiv. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar, du är inte heller främmande för att arbeta självständigt.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placeringsort 

Uppsala

Övrigt

Arbetet innebär resor i tjänsten så väl inrikes som utrikes.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

JSS sätter högt värde på FM Värdegrund.

Arbetstid/Varaktighet

Befattningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

C JSS Lennart Eriksson, 070-319 75 16

C Teknikavd Mats Norenborg, 018-19 64 48

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 januari 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan