Underrättelseassistent Marinstaben

Om tjänsten

Underrättelseassistent Marinstaben

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Marina underrättelse- och säkerhetstjänsten söker en underrättelseassistent som skall stödja underrättelseprocessen och då främst informationshanteringen vid Marinstabens Underrättelse- och säkerhetssektion. Informationsflödet inom processen är mycket omfattande och därmed också kraven på en strukturerad informationshantering. Som assistent på Underrättelse- och säkerhetssektionen kommer du att handlägga ärenden rörande pågående insatsverksamhet samt uppgifter knutna till planering av kommande verksamhet. Arbetet kan innebära en del resor under kortare perioder (vecka/or) samt deltagande i övningar. I befattningen kommer du att:

• Normalt arbeta i Marinstabens Undcentral/Maritima operationscentral
• Hantera inkommande och utgående information till/från avdelningen
• Svara för att information från olika informationssystem struktureras i avdelningens gemensamma databaser samt för den kontinuerliga vården av databaserna
• Stödja framtagandet av underrättelse- och säkerhetstjänstprodukter främst genom administrativt stöd
• Bistå sektionschefen och sektionens övriga arbete utefter behov

Kvalifikationer
• Godkänd lång grundutbildning, Värnplikt eller motsvarande
• Goda kunskaper avseende databashantering och informationsstrukturering
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
• UndSäkC-utbildning till underrättelseassistent eller stabsassistent motsvarande
• Erfarenhet av internationell verksamhet

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och vi ser att rätt person för rollen har en stark strukturerad sida och gillar ordning och reda. Delgivning av underrättelser sker även muntligt och är en naturlig del av arbetet, du bör därför inte vara främmande för att prata inför både större och mindre grupper. Din sociala kompetens och samarbetsförmåga är väl utvecklad och du trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor. Ditt säkerhetsmedvetande är väl utvecklat och en hög integritet är en självklarhet.

Övrigt
Befattningsnivå är GSS.
Tillträde snarast enligt ök.
Befattningen är en anställning i Försvarsmakten som GSS för kontinuerlig tjänstgöring med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten”.
Befattningen är inledningsvis ett vikariat som sträcker sig intill 191231
Tjänsten är placerad på Högkvarteret Lidingövägen i Stockholm.
Vi tillämpar individuell lönesättning

Upplysningar
Vid frågor angående befattningen kontakta rekryterande chef Mikael Carleson via växeln, 08-788 75 00.

Facklig representant
OFR/O, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Marinchefen leder marinstridskrafterna. Marinstabens operationsavdelnings Underrättelse- och säkerhetssektion ska stödja Marinchefen och marintaktisk verksamhet med underrättelser. Detta sker kontinuerligt, vid höjd beredskap, övningar och under insatser.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 januari 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Marinstaben
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan