Systemoperatör till Försvarsmaktens Teledriftcentral

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som systemoperatör vid Driftenheten omfattar ett varierat arbete där du kommer att övervaka och driftleda en mängd olika system. Du kommer att ta emot, analysera och registrera avvikelser i nät, tjänster och utrustningar samt initiera och följa upp felavhjälpning vid yttre anläggningar. Som systemoperatör kommer du att vara specialiserad inom samtliga teledriftcentralens fördjupningsområden: IP, radio/sensor, gateway men ha tyngdpunkt på området transmission. Tjänsten kräver att du ska ha god kunskap inom samtliga fördjupningsområden vilket innebär kontinuerlig uppdatering av dessa Tjänsten inkluderar ett flertal kompetenshöjande utbildningar. Tjänsten innebär att du regelbundet kommer att tjänstgöra som vakthavande systemoperatör med tjänstgöring dygnet runt.

Kvalifikationer
Du har som lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Du har kunskaper inom transmissionsteknik och/eller IP-teknik (routing/routingprotokoll, TCP/IP, switching).
Tjänsten som systemoperatör ställer höga krav på integritet, samt att du innehar B-körkort. 

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftövervakning av tekniska system och ärendehantering för stora driftverksamheter. Det är en stor fördel om du har kunskaper inom nätverksteknik, brandväggssystem, radar och radiosystem. Om du dessutom har kunskap inom DNS och Linux är det mycket positivt. Om du har intresse/erfarenhet som radioamatör är även detta meriterande. För att trivas på tjänsten är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet. Du bör även ha en utvecklad teknisk kunskap- och förståelse då tjänsten innebär kontinuerlig kunskapsinhämtning.

Personliga egenskaper
Den person vi söker har en god social förmåga samtidigt som du inte har några problem att arbeta självständigt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Du trivs med att skapa nya kontakter. Som person är du noggrann och har förmåga att leverera arbete präglat av stor service- och kvalitetskänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad i arbetsort Bålsta men det förekommer även tjänstgöring på annan ort.
Tjänsten innebär oregelbundna arbetstider med dygnstjänstgöring.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Kontaktpersoner 
Conny Olsson 018-280031. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Jonatan Skoglund 070-88 67 768,

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/ O Anders Wallinder
OFR/S Martin Sparr
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Sista ansökningsdag 2019-03-20


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2019
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan