Chef S6 1. Tekniska bataljonen

Om tjänsten

1.Tekniska bataljon

  1. Tekniska Bataljonen är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge och Ronneby samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och Vapnö utbildningskompani i Halmstad.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att leda sambands- och ledningssystemtjänsten vid bataljonen. Du utgör ett beslutsstöd i ledningssystemfrågor för bataljonchefen, ger styrningar och direktiv till kompanierna samt samverkar/samordnar med sidoordnande förband. Du företräder bataljonen i arbetsgrupper och forum inom lednings- och sambandssystemområden. Du ansvarar för utvecklingen av ledningssystem samt signalskyddstjänsten. Tjänsten innebär arbetsledning av personal.

Tjänsten ingår i insatsförbandet 1.Tekniska bataljonen vilket innebär att du kommer att verka såväl i fältmiljö som kontorsmiljö. Du kommer att delta i förbandet övnings- och insatsverksamhet.

 

Kvalifikationer

- Officer/Specialistofficer

-B körkort

 

Meriterande kvalifikationer

- Kunskaper/erfarenhet av drift av FMLS IO14/LSS Mark X.X

- Genomgått kurs i Färist 3.x (begränsad behörighet)

- Genomgått kurs ICND 1 och 2

- Genomgått kurs DNS

- Genomgått kurs MKN Taktiskt bärarnät telefoni GK

- Genomgått kurs Systemkurs SWECCIS 1.2.X.X GK

- Drift av GIS system

- Kunskaper och erfarenhet av drift och konfiguration av VMWare virtualiseringsplattform

- Kunskaper och erfarenhet av upprättande/drift av SbE

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

 

Personliga egenskaper

Du bör ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som person är du initiativrik, drivande och van att leverera med hög kvalitet. Du är även strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

FMTS kommer lägga in kompetenshöjande utbildning för att utveckla förmågorna inom ansvarsområdena.

 

Upplysningar

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:

Leif Saurow, Stabschef 1.tekniska bataljon

Joakim Roth, Personalchef 1.tekniska bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Tillträde enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 190228

 

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 april 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan