Stabsofficer – Officer i underrättelse- och säkerhetstjänst

Om tjänsten


Produktionsledningen vid Högkvarteret leder Försvarsmaktens förband, skolor och centra samt ansvarar för beredskapshållning av krigsförband.

Produktionsledningens Lednings- och underrättelseavdelning, PROD LEDUND, har under Försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) ansvar för Försvarsmaktens ledningssystem, utpekade krigsförband och organisationsenheter (LedR, FMTIS och FMUndSäkC).

PROD LEDUND söker två stabsofficerare med ansvar för verksamhetsledning inom underrättelse- och säkerhetstjänsten med placering vid avdelningens Funktionssektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
De övergripande uppgifterna för befattningarna är att stödja Ledningssystemchefen i uppgiften att produktionsleda FMUndSäkC och UndSäk-funktionen.

Detta innebär bland annat att:
• Samordna, genom FMUndSäkC, systemarbetet (organisation, personal, metod, teknik) för hela Försvarsmakten, från operativ till stridsteknisk nivå inom underrättelse- och säkerhetstjänsten.
• Företräda PROD mot MUST vad avser lednings- underrättelse- och säkerhetsprocessen.
• Ge stöd i sektionens Krigsförbandsansvar, KFA, för FMUndSäkC.
• Ge stöd i sektionens Materielområdesansvar, MOA.
• Ge stöd i att produktionsleda FMUndSäkC.

Kvalifikationer:
• OF3.
• Genomförd stabsutbildning, SU, motsv. vid FHS.
• Mycket god insikt i underrättelse- och säkerhetsfunktionen.
• Övergripande kunskap och förståelse för Försvarsmaktens underrättelsesystem.
• Mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha kompetens inom den militära UndSäk-tjänsten. Du ska vara drivande, ansvarstagande och ha ett väl utvecklat sinne för ordning och reda. Det krävs att du är initiativrik och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en positiv inställning och är bra på att engagera dina medarbetare. Du har förmåga att arbeta inom ramen för både korta och långa tidsperspektiv.

Övrigt:
Tillträde: 2019-05-01 eller enligt ök.
Arbetsort: Stockholm.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till:
Chefen för Funktionssektionen, övlt Fredrik Östman, tfn 08-788 89 41.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Camilla Robertsson, tfn 08-788 76 32,
SEKO: Hans Monthan, tfn 08-788 90 03,
OFR/O: Arne Nilsson, tfn 08-788 79 20,
OFR/S: Pia Almström, tfn 08-788 84 07.

Avdelningen består till stor del av män och eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28.  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 januari 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan