Sjöstridsskolan söker HR generalist

Om tjänsten

SSS stab består av 18 medarbetare fördelat på 5 sektioner, varav HR består av 3 befattningar. Sektionen stödjer chefen för skolan inom strategisk- och operativ personaltjänst, exempelvis bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, och personalutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer i rollen som HR-generalist arbeta brett med olika typer av HR-frågor och som ett konsultativt chefsstöd. Du kommer att ge stöd till chefer och medarbetare inom ditt område och även utveckla och förbättra rutiner/processer inom HR.
Vara en del av vårt arbete inom hela personalförsörjningsprocessen.
Du kommer självständigt handlägga och driva olika ärenden, det dagliga arbetet består av en blandning av administrativa arbetsuppgifter såväl som utveckling av eget ansvarsområde.
Du kommer att arbeta tätt ihop med HR chefen och då sektionen är liten är behovet av transparens stor. Kunna samverka med andra delar inom Försvarsmakten, andra myndigheter och civila aktörer.
För att trivas och lyckas i din tjänst måste du ha erfarenhet från personaladministrativt arbete.

Kvalifikationer:
- Gymnasiekompetens med flerårig erfarenhet av HR-administration.
- Du skall ha erfarenhet av administrativa stödsystem, företrädesvis inom HR-området.
- Det är önskvärt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i - Microsoft Officeprogrammen.
- Mycket god administrativ förmåga.
- Kunskaper i arbetsrätt. 

Meriterande kvalifikationer:
- Akademisk utbildning inom HR.
- Erfarenhet, kunskap, insikt samt nätverk inom aktuellt område.
- Erfarenhet av att ha arbetat inom statlig myndighet, gärna Försvarsmakten, är meriterande precis som erfarenhet av att ha arbetat i HR-system som SAP.
- Erfarenhet av stabstjänst. 

Personliga egenskaper: 
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Befattningen är en civil heltids tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och meritförteckning senast 2019-02-25.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Jan Nordin, 0455-866 10.

Fackliga kontaktpersoner vid Sjöstridsskolan är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel. 070-568 55 45.
SACO, Andreas Nilson tel. 076-649 25 33.
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 070-634 75 22.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 januari 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan