Sjöstridsskolan söker Lärare samband

Om tjänsten

Sjöstridsskolan (SSS) söker en lärare Samband till Ledning-Telekrig och Sambandssektionen (LedTkS).  Vid LedTkS bedrivs teoretisk och praktisk utbildning för såväl sjömän (GSS) som blivande officerare (SOU/OP/SOFU OFFU) och därutöver nivåhöjande utbildning för officerare. Verksamheten omfattar förutom utbildning även stöd till marina förband vid övningar, deltagande i STEAM-verksamhet samt stöd till övriga sektioner på SSS. 

Sektionen består av sju fasta medarbetare, men utökas periodvis med 4-8 personer i form av bemanningsuppdrag och instruktörsförstärkningar, beroende på hur många elever som genomför sin utbildning vid sektionen. 

Arbetsplatsen är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort. Tjänsten kan även under kortare perioder medföra arbete utomlands.Lärare Samband ingår i lärarkadern vid LedTkS och undervisar samt genomför administration av kurser kopplade till huvudtjänsten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Administrera kurser, kursplaner och ansvara för lektionsunderlag, provunderlag och tillvaratagande av erfarenheter tillsammans med 1.lärare samband.
 • Ansvara för utbildning, genomförande av examination och uppföljning av eleverna. Beroende på elevgrupp är utbildningsfokus skiftande.
 • Stödja 1.lärare Samband i utbildnings- och utvecklingsfrågor. Stödja förbanden i sambandsfrågor.

Kvalifikationer:

 • Goda kunskaper inom och stor erfarenhet av sambandstjänst.
 • Kunskap om vågutbredning inom radio och satellitkommunikation.
 • Kunskaper i radioteknik och radioinstallationer. 

Meriterande är:

 • Tidigare tjänstgöring som lärare.
 • Tidigare arbete med simulatoranläggningar.
 • Erfarenhet från arbete i PRIO, It´s learning och TimeEdit. 

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Sektionschef, Ingeborg Widerberg tel 0768-98 88 49 

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2019-02-25.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2019
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan