Reservofficer till 132:a Säkerhetskompani Sjö

Om tjänsten

Om oss.

Vi är marinens bidrag till det försvarsmaktsgemensamma förbandet 13.Säkerhetsbataljon. 132:a Säkerhetskompani Sjö tillhör Amfibieregementet och är utgångsgrupperat i Göteborg. Kompaniet jobbar främst med säkerhetsunderättelsetjänst genom olika typer av patrulltjänst (dolt och öppet) och samverkan. Oftast löser vi uppgifter tillsammans med andra delar från 13.Säkerhetsbataljonen i tillfälligt sammansatta stridsgrupper, och ofta bidrar även andra bataljoner med enheter. Kompaniet har förmåga att transportera sig både på land och på vatten och löser skarpa uppgifter i hela landet. En del av uppgifterna är mycket krävande fysiskt och psykiskt då vi oftast uppträder autonomt i små enheter under längre perioder, vilket ställer stora krav på individen.

Om tjänsten som reservofficer.

Som reservofficer på 132:a Säkerhetskompani Sjö har man befattningen samverkansofficer i kompanistaben. Som samverkansofficer deltar man i säkerhetsoperationer och samverkar med andra enheter inom Försvarsmakten men också med andra myndigheter. Som medlem i kompanistaben är man med i både planeringsskedet och genomförandeskedet. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga delar av Säkerhetsbataljonen. Man deltar även i utbildningar och utbildar personal på kompaniet. 

Möjligheterna att kompetensutveckla sig själv är stora.

Vi söker även reservofficerare till vår grundutbildning som rycker in vecka 930. Där ingår du i plutonslaget som instruktör. Grundutbildningen för "Säkerhetssoldat Sjö" är 11 månader men din tjänstgöringstid går att diskutera beroende på vad du själv önskar och kan.

 

Generella krav för anställning:

  • Reservofficersexamen (alt fd YO som numera är RO)
  • Svenskt medborgarskap
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Godkänd säkerhetsprövning
  • B-körkort

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.      

Med anledning av dom skarpa uppgifter vi löser söker vi självgående personal med hög integritet och personlig mognad som tar ansvar för sig själva och sin omgivning.

För att vi ska kunna lösa våra uppgifter bättre ser vi gärna kvinnliga sökanden och sökanden med olika typer av bakgrund och erfarenhet.

Dokument att bifoga ansökan:

 1. Personligt CV med 3 referenser
 2. personligt brev
 3. kopior på av följande:
 • Intyg/betyg på militärtjänstgöring
 • Gymnasiebetyg
 • Annan meriterande utbildning/kompetens
 • Körkort och militära förarbevis

 

OBS: Ofullständiga ansökningar kommer ej att behandlas. Glöm ej referenser.

Upplysningar om befattningarna kan lämnas via mail i första hand:  

 sakkompsjo-rekrytering@mil.se alt telefon 031-692000 eller 0703-36 49 67 (Fv Gustafsson).

Fackliga representanter:

OF-Amf Johan Dahlgren, johan.dahlgren@mil.se

 Sista ansökningsdag är 18 februari 2019.

Övrigt:

 • Löner och förmåner regleras enligt gällande avtal.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 januari 2019
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan