Tekniskt befäl

Om tjänsten

Enhet
Välkommen till en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner, Andra Helikopterskvadron. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet och möjlighet att verka i oväntade riktningar. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndighet varje år med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt året runt. Vi letar nu efter dig som vill vara med och utveckla skvadronen som krigsförband.

Skvadronen är organiserad i en stab, två helikopterdivisioner och tre underhållskompanier. De flygsystem som brukas vid skvadronen är den lätta helikoptern Hkp 15 och den medeltunga Hkp 16, Black Hawk.

Skvadronsstaben rekryterar nu ett tekniskt befäl till sin sektion för logistik och samband, tjänstenivå förste sergeant - fanjunkare. Sektionen planerar och följer upp skvadronens flygunderhåll, tekniska tjänst, logistik och samband. Sektionen besår av chef, ställföreträdare, logistik- och sambandsofficerare, teknik- och flygsäkerhetsbefäl samt civila sambandstekniker.

Som tekniskt befäl kommer du att få arbeta som företrädare för den tekniska tjänsten vid skvadronens vad avser markmateriel som inte är flygsäkerhetspåverkande. Det är du som planerar materielens nyttjande så att högsta taktiska tillgänglighet erhålls.

Anton Thorstensson

Arbetsuppgifter
- Företräda och leda den tekniska tjänsten vid skvadronen
- Stödja planering och uppföljning inom övrig logistik
- Planera och genomföra verksamhet för att vidmakthålla/utveckla den tekniska tjänsten vid skvadronen
- Planera och genomföra verksamhet för att vidmakthålla/utveckla fordonstjänsten på skvadronen

Kvalifikationer
- Specialistofficersexamen eller motsvarande med markteknisk inriktning
- B-körkort

Meriterande
- Väl förtrogen Vårdsystem FM
- Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
- Erfarenhet som teknisk chef
- Erfarenhet av helikopterverksamhet
- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba självständigt, noggrant och kan driva planeringsarbetet framåt i en given uppgift. Du ska även ha god samarbetsförmåga då flera enheter och individer kan beröras av uppgifterna. Eftersom tjänsten också innebär att utbilda personal så ser vi gärna att du kan ta människor på ett bra sätt och se deras olika behov för inlärning.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer.
Tjänstenivån är OR6/OR7 (Förste sergeant - Fanjunkare)
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Stabschef, Major Sara Palmqvist
Personalchef, Kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 januari 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan