Civilanställd tekniker för El/Mekanik/Mast-arbete till FMTIS Göteborg

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeavdelning Göteborg ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Karlsborg, GA Skövde, GA Såtenäs samt GA Halmstad ingår.

Som tekniker Elmek/mast genomför du tillsyner och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens reserv-elverk, master, torn och övervakningssystem. Vi tror att du tidigare sysslat med elarbeten och/eller underhåll av mekaniska och elektriska maskiner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Självständigt, eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens reserv-elverk, master, torn och övervakningssystem.
Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer ofta.
Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet.
En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
Arbete med andra förekommande uppgifter kan komma att ske tillsammans med ansvarig inom respektive arbetsområde.(ex. underhåll av radiomateriel eller telemateriel)
 
Kvalifikationer

Gymnasial utbildning inom området el, tele och/eller mekanik, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas som likvärdig
Goda kunskaper i engelska och svenska
B-körkort 

Meriterande

Elbehörighet (uttagen)
Tidigare befattning som tekniker inom något av teknikområdena ovan

BE/ CE – körkort
Yrkeserfarenhet inom området

 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Det är även viktigt med en god servicekänsla.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 
Övrigt
Förmån att träna på arbetstid upp till tre timmar per vecka.
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Tillträde enligt överenskommelse.
Systemstödsresor i utlandet kan förekomma.
Dagsresor eller övernattningar inom riket förekommer i stor omfattning (50-100 dagar/år)
Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten.
Arbetsort är Göteborg.
 

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-03.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Tele Tommy Hamberg, Telefon 031-69 24 22

 

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är

SACO Mika Laitanen

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 januari 2019
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan