Telefonister

Om tjänsten

Är du en driven person som brinner för att ge bästa möjliga service, då kanske du är den medarbetare vi söker. Du kommer att ingå i ett självständigt team, där gemenskapen är av stor vikt. Förbandet, FM Tele och Informationssystemsförband FMTIS, söker både tillsvidare- och visstidsanställda telefonister till Örebro. Ange i din ansökan vilken tjänst du söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Besvara externa och interna anrop på ett professionellt och effektivt sätt samt koppla samtal inom och utom landet. Vägleda kund i Nice Webb. Administrera och expediera konferenssamtal och/även ta emot meddelande samt förmedla dessa till kund. I övrigt vara intresserad och mottaglig av förekommande uppgifter.

Kvalifikationer

 • Minst 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
 • Erfarenhet av att ha arbetat som telefonist och kunskap om större växelsystem
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Kunskap i att hantera sekretessbelagd information
 • Körkort B

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i olika datasystem
 • Kunskap om Försvarsmakten, eller att tidigare ha arbetat inom myndigheten
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Att tidigare ha arbetat inom en myndighet

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken och positiv. Du är serviceinriktad, ansvarstagande och har erfarenhet i att arbeta i grupp. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan hantera hög arbetsbelastning i allmänhet, men framförallt i situationer av stress eller krissituationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Teletjänstavdelningen består idag tre sektioner, två i Karlsborg och en i Örebro. Avdelningens sektioner innehåller Försvarsmaktens Svarsställe där vi förmedlar samtal och telekonferensbokningar, driftsektionen hanterar beställningar av olika typer av telefoniabonnemang, växeln, mobilt och satellit.

Tjänsten kan innebära en del resor inom landet.

Tjänsterna är tillsvidare- och visstidsanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort Örebro

Vill du veta mera om befattningen är du välkommen att kontakta

Avd. C Kirsten Jepsen 0505-451045, 070-3156835, Sektions C Bo-Mikael Johansson 0505-451034, 072-1877007, Sektions C Monica Johansson 0505-451033, 070-2685013

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lena Andrén , 019-393500 (växel)

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är 

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Lena Bohman  

SEKO Mikael Persson

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 januari 2019
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Sommarjobb
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan